Conecteaza-te cu noi

Societate

Conferința Internațională ”Polifonii culturale. Limba, cultura și civilizația turcă în lume”, la Universitatea Ovidius

Published

on

universitatea ovidius conferinta

Facultatea de Litere din cadrul Universității Ovidius din Constanța, în parteneriat cu Agenția Turcă pentru Cooperare și Coordonare (TIKA) și  Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR), organizează, în perioada 19-21 octombrie, cea de-a V-a ediție a Conferinței Internaționale ”Polifonii culturale. Limba, cultura și civilizația turcă în lume”, cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la proclamarea Republicii Turcia.

La eveniment participă peste 60 de profesori și cercetători care susțin lucrări în cadrul secțiunilor de studii literare, studii de lingvistică, studii culturale și didactică.

În deschiderea conferinței din data de 19 octombrie au luat cuvântul Excelența Sa, domnul Özgür Kıvanç Altan – ambasadorul Republicii Turcia la București, conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu – rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, conf. univ. dr. Alina Buzatu – decanul Facultății de Litere, Mahmut Çevik – vicepreședintele Agenției Turce de Colaborare și Coordonare al Republicii Turcia, ing. Fedbi Osman – președintele Uniunii Democrate Turce din România. Deschiderea manifestării științifice a fost urmată de două conferințe plenare susținute de prof. univ. dr.  Ömer Turan, Universitatea Tehnică a Orientului Mijlociu, Ankara, Republica Turcia și de prof. univ. dr. habil. emerit Liviu Franga, Universitatea din București.

De asemenea, în campus a avut loc vernisajul expoziției „Casele turcești”, expoziție realizată în acuarelă de către artistul și cadrul didactic universitar Abbas Ketizmen. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Institutul Yunus Emre.

”Totodată, programul ediției din acest an al manifestării a inclus și evenimentul cultural „Ziua turcească”, constând într-o serie de acțiuni precum dansuri folclorice, picturi pe apă-Ebru, expoziții foto, tir cu arcul și caligrafie. Activitățile au fost organizate în colaborare cu Consulatul Republicii Turcia la Constanța.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa.

universitatea ovidius conferinta

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions