Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Constanţa: 95 de elevi, la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală- faza zonală

Published

on

Vineri, 6 martie 2020, începând cu ora 8.30, la Colegiul Național de Arte Regina Maria Constanța, se va desfășura Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală– faza zonală, pentru clasele III- VIII. La competiție participă 95 de elevi din 7 județe ale țării, după cum urmează: Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița și Tulcea.

Elevii vor avea de interpretat două piese de factură diferită, din stiluri diverse, specifice unor perioade din istoria muzicală- clasic, preclasic, romantic, modern etc..

Juriul zonal al Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală este format din 21 de cadre didactice care vor evalua participanții la secțiunile- pian, vioară, suflători, percuție, corzi grave, urmărind îndeplinirea unor criterii clare de jurizare: fidelitatea respectării partiturii, gradul de dificultate, realizarea tehnică și stilistică creativitate, personalitate și expresivitate interpretativă.

În funcție de prestație, elevii vor avea șansa de a ocupa cele 11 locuri pentru a se califica la etapa națională care va avea loc la Cluj Napoca, în perioada 2- 5 aprilie 2020.

Advertisement
usr

Festivitatea de premiere se va desfășura vineri, 6 martie, ora 17.00, la Colegiul Național de Arte Regina Maria Constanța.

Această competiție subliniază necesitatea unei educații orientate tot mai mult spre formarea şi dezvoltarea creativităţii, unde artele și preocuparea pentru frumos constituie o constantă prioritate. Acest tip de educație conduce la dezvoltarea suportului nostru spiritual, poate singurul responsabil cu îmbogățirea calitativă a vieții noastre:”, a spus prof. Florian Stoica, Inspector școlar pentru Arte.

La rândul său,  inspectorul şcolar general, prof. Sorin Mihai a precizat:

“Alături de profesori, împreună cu reprezentanții autorităților locale și județene (parteneri educaționali tradiționali ai unor astfel de evenimente), ne bucurăm să organizăm cu responsabilitate faza zonală a Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală pentru clasele III- VIII. Contribuim astfel la promovarea învățământului vocațional, atât la nivel județean cât și național, pornind în mod clar de la premisa că o astfel de competiție este- în primul rând- o evoluție culturală a tinerilor noștri, iubitori de artă muzicală, cea mai profundă expresie a creativității umane.”

Partenerii acestei competiții sunt: Cora City Park Mall, Cora Brătianu, Banca Comercială Română, x-printing, JCI Constanța, SEVDA Jewelry, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța.

Advertisement
usr

Informații de background:

Menționăm că, în anul școlar 2019- 2020, 5 elevi de la Colegiul Național de Arte Regina Maria Constanța au obținut premii la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală pentru clasele III- VIII, derulată la București, după cum urmează:

Nume și prenume elev Cadru didactic coordonator Premiul obținut
Filip I.G.Irisa-Maria Dunărințu Marina III
Florescu M. Paul Oprea Sabina III
Cutova D.C. Inya-Maria Caruțiu Ioan Mențiune
Tașu T.Antonia Stoica Adela Mențiune
Ostachi C.D.Daria Mihai Fănică Mențiune

 

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions