Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Constanța. Ce note au obținut elevii la simularea examenului de bacalaureat 2021

Published

on

În perioada 22 -25 martie 2021, peste 4.000 de elevi constănțeni din clasele a XII-a și a XIII-a au susținut probele de simulare din cadrul examenului de bacalaureat național 2021.

La nivelul județului au fost stabilite 61 de centre de simulare, din care 31 de unități de învățământ liceal au fost în municipiul Constanța.

Simularea s-a desfășurat în baza prevederilor legislative care reglementează derularea examenului de bacalaureat național 2021, precum și a normelor dispuse prin Ordinul ministrului educației și al sănătății nr. 3.235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare.

În urma încheierii etapei de evaluare, rezultatele obținute de elevi la aceste probe sunt:

Advertisement
usr
  • Proba Ea) Limba și literatura română:
    • note între 4- 4,99- 1202 elevi (30%);
    • note între 8- 8,99- 539 elevi (13%);
    • note între 9- 9,99- 343 elevi (8%);
    • nota 10- 9 elevi, după cum urmează: 7- Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța, 1- Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța, 1- Liceul Teoretic Callatis Mangalia.
  • Proba Ec) Proba obligatorie a profilului:
    • note între 4- 4,99- 2005 elevi (51%);
    • note între 8- 8,99- 332 elevi (8%);
    • note între 9- 9,99- 227 elevi (6%);
    • nota 10- 24 elevi, după cum urmează: 5- Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța, 3- Liceul Teoretic Traian Constanța, 3- Liceul Teoretic Callatis Mangalia, 3- Liceul Teoretic George Călinescu Constanța, 2- Colegiul Național Mihai Eminescu Constanța, 2- Liceul Teoretic Ovidius Constanța, 2- Colegiul Național de Arte Regina Maria Constanța, 2- Liceul cu Program Sportiv N. Rotaru Constanța, 1- Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța, 1- Liceul de Marină Constanța.
  • Proba Ed) Proba la alegere a profilului:
    • note între 4- 4,99- 1496 elevi (40%);
    • note între 8- 8,99- 470 elevi (12%);
    • note între 9- 9,99- 378 elevi (10%);
    • nota 10- 48 elevi.

Conform precizărilor legislative și metodologice, rezultatele obținute de elevi la simulările naționale sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

”Rezultatele obținute la aceste simulări constituie un reper necesar și oportun pentru fiecare elev din clasele terminale. Din acest moment, viitorii absolvenți trebuie să conștientizeze importanța gestionării resurselor informaționale și de timp, astfel încât pregătirea pentru examenul de bacalaureat național 2021 să își găsească o corespondență obiectivă în rezultatele finale, precum și în așteptările lor. În acest context, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a pus la dispoziția elevilor și a cadrelor didactice seturi de teste (Resurse Educaționale Deschise) pentru pregătire suplimentară. De asemenea, în situația în care contextul epidemiologic va permite, vom organiza simulări la nivel județean, în lunile aprilie și mai.”, a declarat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.

Foto: Digi24

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions