Conecteaza-te cu noi

Societate

Constanța. Concursul Național Made for Europe 2025, etapa județeană

Published

on

colegiul carol I constanta

Joi, 27 martie, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, departamentul Proiecte europene, a organizat etapa județeană a Concursului Național Made for Europe 2025, la Colegiul Comercial Carol I Constanța, în cadrul căruia 10 instituții de învățământ au prezentat 21 produse realizate în cadrul proiectelor finanțate prin programe europene: Erasmus+ SCH și VET, eTwinning, Acreditare Erasmus.

Produsele realizate, concepute și create prin contribuția elevilor și a profesorilor din fiecare școală parteneră în proiect, au fost extrem de diverse și s-au remarcat prin creativitate, transferabilitate, caracter practic și au valorizat competențele dobândite de elevi. Aceste produse reprezintă resurse educaționale ale căror beneficii sunt nelimitate, atât pentru profesori, cât și pentru elevi.

Instituțiile participante și premiate au fost: Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari, Colegiul Comercial „Carol I” Constanța, Liceul Teoretic „Ovidius”, Constanța, Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Năvodari, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia, Liceul Tehnologic  „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia, Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman” Constanța, Liceul Tehnologic Topraisar, Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul”, Constanța.

La etapa națională, ce va avea loc la Călărași, în perioada 7-11 mai 2025, vor fi propuse 3 produse, în ordinea punctajelor:

  1. Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia – robot „RoboClean” – creat și programat de elevi pentru a curăța mediul înconjurător de gunoaie.
  2. Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia- seră inteligentă – Aplicație practică ce analizează temperatura optimă pentru creșterea plantelor și reglează automat temperatura în cazul în care în seră este prea cald.
  3. Liceul Teoretic „Ovidius”, Constanța – prototipul funcțional – „Fotobioreactor”  este experimental și este utilizat pentru a cultiva microalge (fitoplancton în principal), pentru fixarea CO2 si a oxizilor de N din gazele rezultate in urma arderii combustibililor fosili, dar și pentru tratarea apelor uzate.

„Concursul Național Made for Europe urmărește valorizarea şi promovarea experiențelor pozitive în derularea proiectelor finanțate prin programele europene din domeniul educației, stimulând creativitatea, inovația și spiritul antreprenorial. Promovarea și valorificarea acestor produse educaționale contribuie, de asemenea, la îmbogățirea și diversificarea materialelor suport pentru activitățile de învățare. Felicitări elevilor, profesorilor coordonatori și echipelor din școlile care implementează proiecte europene și succes echipelor calificate la etapa națională!”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions