Partidul Mișcarea Populară Constanța, prin președinele Claudiu Palaz, a depus în cursul zilei de ieri un proiect de hotărâre, inițiat de consilierii locali Secil Givan Cantaragiu, Cătălin Papuc și Alexandru Zabara, pentru acordarea denumirii “TRIANON” parcului de la Casa de Cultură din Constanța.
Totodată, Partidul Mișcarea Populară a solicitat Comisiei de Atribuire de Denumiri a Județului Constanța avizul pentru noua denumire, cerere ce a fost înregistrată la sediul Instituției Prefectului sub numărul 14578 din 19.11.2018.
Considerăm că este un gest firesc ca în anul centenar să acordăm această denumire unui obiectiv din județul Constanța, tocmai pentru a sublinia importanța Tratatului de la Trianon.
“Consider că este o onoare pentru noi, constănțenii, să facem acest demers. Partidul Mișcarea Populară este un susținător al unității naționale a României. Susținem astfel demersurile inițiate de Universitatea Andrei Șaguna, Colegiul Național de Arte “Regina Maria” și Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații. Atribuirea în an centenar a denumirii “TRIANON” este o normalitate pentru România și constituie un act de patriotism. Partidul Mișcarea Populară crede în ROMÂNIA ÎNTREAGĂ!” a declarat Claudiu Palaz într-un comunicat de presă remis redacției.
Iată documentul:
Download (PDF, 1.31MB)
IMPORTANT! Parcul de la Casa de Cultură are acum ca tematică Războiul de independență de la 1877. În parc sunt deja două lăcașuri de cult, după cum bine știu toți constănțenii; o capelă funcțională și o alta în construcție.
NOTĂ: Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial și Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în Primul Război Mondial. Tratatul a fost semnat în Palatul Marele Trianon de la Versailles de către 16 state aliate (inclusiv România), pe de o parte, și de Ungaria, de altă parte.
Tratatul a fost semnat pentru a stabili frontierele noului stat Ungaria cu vecinii săi: Austria, Regatul Sârbilor, Croaților și Slovenilor (stat devenit ulterior Iugoslavia), România și Cehoslovacia. Tratatul de la Trianon a făcut parte din seria tratatelor încheiate la finalul Primului Război Mondial, celelalte fiind tratatele de pace încheiate de Puterile Aliate cu Germania (la Versailles, în 28 iunie 1919), Austria (la Saint Germain en Laye, în 10 septembrie 1919), Bulgaria (la Neuilly, în 27 noiembrie 1919) și cu Turcia (la Sèvres, semnat la 4 iunie 1920 și repudiat apoi, fiind înlocuit cu tratatul de la Lausanne) – Wikipedia.
sursa foto: Ziua de Constanța
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta