Primăria Municipiului Constanța continuă acțiunile de dezinsecție cu accent pe zona parcurilor, scuarurilor și promenadelor, unde este favorizată înmulțirea insectelor.
Echipele care asigură dezinsecția împrăștie substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.
În această seară se va acționa în cartierele: 1 Mai – Abator, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Viile Noi, CET, Palas și Medeea. O atenție sporită se acordă în același timp și platformelor de deșeuri.
Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsuri de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.
Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente, aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini. De asemenea, conform recomandărilor Direcției de Sănătate Publică, populația este sfătuită să evite expunerea la înțepăturile țânțarilor, să împiedice pătrunderea țânțarilor în locuințe, să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei și să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.
De asemenea, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar – conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3. (comunicat de presă Primăria Constanța)