Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanța Sud au descoperit în Portul Constanţa Sud Agigea, în două containere sosite din China, scutere electrice și produse de igienă personală în valoare de aproximativ 2.700.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.
În data de 15.11.2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în baza analizei de risc, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov. Astfel, la cercetări s-a stabilit că administratorul societăţii comerciale este un cetăţean român, în vârstă de 33 de ani, având domiciliul pe raza municipiului București.
De asemenea, în urma controlului au fost descoperite 1.593 scutere electrice (hoverboard), susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 2.548.000 lei.
În aceeași zi, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București, al cărei administrator este un cetăţean român, în vârstă de 74 de ani, care are domiciliul pe raza municipiului Târgu Jiu.
În urma controlului, au fost descoperite 200 seturi produse igienă personală, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, a căror valoare, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 147.200 lei.
Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează în cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate în primele două cazuri, respectiv folosirea de acte nereale la autoritatea vamală în ultimul caz, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta