Administraţia Naţională ”Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) a semnat contractul de supervizare a proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, Faza II (2014-2020), pentru reabilitarea şi protecţia plajelor şi falezelor degradate reducând procesul de eroziune. Concret, în 4 decembrie, urmare a finalizării procedurii de achiziție publică, a fost încheiat contractul pentru prestarea serviciilor de “Asistență Tehnică pentru Supervizarea Execuției Lucrărilor din cadrul proiectului REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020)”.
Contractul a fost atribuit companiei EPMC CONSULTING SRL, cu sediul central în Cluj Napoca, România, și are o valoare de 22.701.560 lei, fără T.V.A., pentru o perioada de 72 de luni.
„Supervizarea lucrărilor reprezintă o activitate necesară pentru implementarea investițiilor și prevederilor finanțării publice și deține o importanță deosebită cu scopul finalizării cu succes, din punct de vedere al calității, costurilor și perioadei de timp pentru cele 11 contracte de proiectare și execuție de lucrări propuse în cadrul proiectului. Supervizarea asigură respectarea condițiilor de finanțare și a prevederilor contractuale și legale privind calitatea lucrărilor. Supervizorul are rolul determinant de a verifica și aproba toate etapele desfășurării contractelor din care putem aminti etapele tehnice: de la studiile de teren și modelele hidraulice, componente ale proiectului tehnic la verificarea execuției lucrărilor prin asigurarea dirigenției de șantier și până la recepția cantitativă și calitativă a lucrărilor“, se arată într-un comunicat al ABADL.
Proiectul de reducerea eroziunii costiere, faza II (2014-2020), este cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Axa Prioritară 5 – Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor, Obiectiv specific 5.1 Reducerea efectelor și a pagubelor asupra populației cauzate de fenomenele naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundații și eroziune costieră, notează sursa citată.
Proiectul are o valoare de 3.805.641.720,80 de lei, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile eligibile obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, iar restul de 15% este cofinanțat de la bugetul de stat. Durata de implementare a proiectului este 2015 – 2023.
Beneficiarul proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020), Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral va implementa lucrările de reducere a eroziunii costiere pentru următoarele sectoare: stăvilarele Edighiol/Periboina, Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie, Costinești, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia– Venus- Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai.
Obiectivul general al proiectului constă în lucrări de reabilitare a zonei costiere și asigurarea transparenței în ceea ce privește finanțarea europeană, înțelegerea contribuției europene oferite pentru protecția și reabilitarea zonei costiere a litoralului românesc al Mării Negre.
Scopul proiectului este de a preveni eroziunea costieră prin acțiuni specifice de limitare a efectelor negative ale acesteia asupra zonelor de coastă a litoralului românesc, a plajelor și prin activități de reabilitare și protecție, incluzând înnisipări artificiale a zonelor de plajă existente, structuri costiere conectate sau paralele cu țărmul, diguri de stabilizare a falezelor, dragare, ziduri de sprijin, etc.
Proiect cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta