Conecteaza-te cu noi

Actual

Controale pe Dunăre și la Marea Neagră. Ce au constatat polițiștii

Published

on

Timp de o săptămână, polițiștii Serviciului de Poliție ”Delta Dunării” au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal și a comerțului ilicit cu pește și produse din pește.

Astfel, în perioada 3-8 iulie a.c., au fost efectuate controale la Marea Neagră, în zona navigabilă și terestră din Delta Dunării, inclusiv la ambarcațiuni.

În urma controalelor, polițiștii au constatat 3 infracțiuni (2 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura și 1 prevăzută de Legea nr. 191/2003 privind infracțiunile la regimul transportului naval). Totodată, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, în valoare de 600 de lei. Ca măsuri complementare, au fost indisponibilizate, confiscate sau supuse confiscării 21 de unelte de pescuit (ave, vintire, unelte de pescuit, plase), precum și 88 de kilograme de pește de diferite specii. Valoarea bunurilor confiscate este de 16.100 de lei. Totodată, au fost indisponibilizate 2 ambarcațiuni și 2 motoare.

Exemplu:

La data de 8 iulie a.c., pe lacul Sinoe, județul Constanța, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție „Delta Dunării” au surprins în flagrant delict 3 bărbați, în timp ce pescuiau cu 6 unelte de pescuit tip setcă monofilament, folosind o ambarcațiune propulsată de un motor, avânt capturate 37,5 kg. de pește din diferite specii. În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că ambarcațiunea nu este înmatriculată. Ambarcațiunea, motorul și uneltele de pescuit au fost ridicate, în vederea confiscării. Peștele a fost confiscat, urmând a fi predat la o societate de profil, spre valorificare. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 64 lit. k din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și art. 28 alin. 1 din Legea 191/2003 privind infracțiunile la regimul transportului naval.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions