Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Copii cu râie și plini de păduchi în școlile din județul Constanța

Published

on

La reînceperea cursurilor după vacanța de vară, medicii și asistentii medicali din cabinetele școlare (în mediul urban) și medicii de familie (în mediul rural) au  efectuat examenul medical pentru supravegherea activă a stării de sănătate în colectivitățile de antepreșcolari, preșcolari și elevi.

Potrivit DSP Constanța, ”Scopul triajului este de a depista și izola precoce, înainte de intrarea în colectivitate, suspecții și bolnavii de boli contagioase.”

Și în acest an au fost controlate 283 unități (creșe, centre de plasament, grădinițe, școli, școli profesionale, școli speciale și licee) din mediul urban și rural și au fost examinați 62.876 de copii, dintr-un total de  68.339 de copii înscriși.

S-au înregistrat 551 de cazuri de îmbolnăviri, printre care copii cu angine – 155 cazuri și 26 cu alte boli infecțioase.

Advertisement
usr

Nici în acest an nu au lipsit copii bolnavi de râie – 2 cazuri – sau găsiți cu păduchi în cap – 351 de cazuri.

După primul examen medical s-a efectuat un recontrol, numai pentru subiecții care au fost examinați și depistați cu scabie și pediculoză (în termeni medicali sau râie și păduchi, în termeni populari). Și de această dată au fost înregistrate 92 de cazuri de copii cu păduchi.

Pentru acești copii s-a recomandat repetarea tratamentului, reintrarea lor în colectivitate fiind permisă numai după rezolvarea cazurilor, pe baza avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie sau medicul colectivității.

”In ceea ce privește numărul de cazuri înregistrate de: varicelă, angine și pediculoza, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018, se constată că s-au înregistrat mai puține cazuri de varicelă și angine și mai multe cazuri de pediculoză.”, precizează Biroul de presă al DSP Constanța.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions