Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Copiii din Băneasa și Lipnița s-au întâlnit cu profesorii trăzniți

Published

on

Autobuzul Veseliei DRAM DRUM își continua călătoria prin județul Constanța pentru a aduce zâmbete și voie-bună în sufletele copiilor din diversele localități vizitate. Marți, 8 august, a însemnat un drum mai lung, până în comuna Lipnița, unde cei 14 profesori trăzniți au fost întâmpinați de o mulțime de copii dornici să învețe lucruri frumoase. O zi mai târziu, Autobuzul a ajuns la Băneasca, unde, de asemenea, primirea a fost una de neuitat. De-a lungul drumului lor, DRAM DRUM și cei 14 profesori ai săi au întâlnit tot felul de copii, fiecare dintre ei cu personalitatea sa și, de multe ori, cu probleme ce nu ar trebui să-și găsească locul în viața unei persoane cu o vârstă atât de fragedă. Atelierele Autobuzului Veseliei au reușit însă să îi introducă pe învățăcei într-o lume estetică şi educativă, în care domnesc frumosul şi lumina, iar urâtul şi problemele sunt, pentru o zi, îndepărtate. Atelierul de tobițe a fost, până acum, unul dintre cele mai dorite, frecventate și apreciate ateliere dintre cele propuse de DRAM DRUM. Spectaculozitatea și ineditul acestui mini-curs i-au făcut pe copii să se apropie, de fiecare dată, cu mult curaj. Spre exemplu, la Lipnița, unul dintre micii și neașteptații cursanți s-a dovedit a fi o fetiță cu grave arsuri pe mâini, dar care a dovedit o înțelegere rapidă a acestui instrument. În Băneasa, din nou tobele au fost cele luate cu asalt și o grupă de adolescenți între 16-18 ani a fost vedeta zilei, în timp ce unul dintre membrii ei, un tânăr de 18 ani care a făcut pentru prima dată cunoștință cu un instrument muzical, a demonstrat că este înzestrat cu un real simț ritmic și un auz muzical native. Drept pentru care, la finalul atelierului a primit, din partea Toboșarilor Veseli, o diplomă care i-a subliniat acest talent deosebit. Tot în Lipnița, profesorii trăzniți au întâlnit un caz mai trist, în care unul din copiii din sat nu a putut participa la ateliere, pe motivul lipsei timpului cauzată de dorința părinților de a-l pune la muncă. Aceste întâmplări, chiar dacă nu se înscriu în „grila veseliei”, demonstrează cât de important este proiectul Autobuzul DRAM DRUM, nu doar în județul Constanța, dar în toată țara. Asemenea evenimente ridică populaţia comunităţii la un anumit nivel cultural, dar și spiritual, în special în zone mai puțin favorizate. Proiectul cultural „DRAM DRUM – Autobuzul Veseliei“ este realizat de Asociația Culturală Teatrelia, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța. Mulțumim pentru sprijinul acordat Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis“ Constanţa, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea“, Inspectoratului de Poliţie al Municipiului Constanţa.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions