Una dintre comunele în care în ultimii ani s-a simțit implicarea primarului în problemele comunității este Pantelimon. Un exemplu este dat de înfiinţarea unui sistem modern de salubrizare la nivelul întregii comune și de achiziționarea a 500 de pubele a 120 de litri și a 18 containere de câte 1.100 de litri fiecare, după mulți ani în care locuitorii au avut de suferit în privința colectării deșeurilor.
Primarul comunei Pantelimon, Costel Armășescu, a avut pe agenda sa în ultimii 3 ani proiecte care au dus la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din satele componente ale comunei. Astfel că, pe lista sa de realizări, primarul mai poate enumera modernizarea sistemului de iluminat public prin trecerea la iluminatul cu leduri sau crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate prin Programul Operațional Regional pentru combaterea sărăciei și a excluziunii sociale, cu implicarea asistentului medical din comună și a asistentului social.
De asemenea, Pantelimon este una dintre puținele comune care se poate lăuda cu un cabinet stomatologic dotat cu toate cele necesare sau că are un sistem de monitorizare video, pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, pentru funcționarea căruia au fost instalate camere de luat vederi în satele Pantelimon de Sus, Pantelimon de Jos și Runcu. Unele dintre proiectele enumerate au fost realizate cu bani din bugetul local, dar cele mai multe dintre ele cu fonduri europene. Cu bani europeni a fost cumpărat și un buldoescavator, un utilaj care este extrem de necesar comunității pentru curățatul și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea acestora în condițiile optime pe timp de polei și îngheț, intervenții în ajutorul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei, lucrări pentru întreținerea drumurilor sau decolmatarea canalelor de scurgere a apelor pluviale.
Proiecte la fel de importante pentru comunitate vor fi derulate de autoritatea locală și în perioada următoare, când primarul Costel Armășescu și-a propus asfaltarea străzilor din localitățile Călugăreni și Nistorești, înființarea unei șosele de centură în Pantelimonul de Sus, și amenajarea de trotuare pe o distanță de 10 km. Până atunci, zilele următoare vor începe lucrările de construire a unui after school pentru a veni în sprijinul părinților care nu au unde să-și lase copiii după orele de școală.
„Vom înființa un birou de consultanță pentru accesarea fondurilor europene, astfel încât Pantelimon să-și continue parcursul spre a deveni o comună europeană. Vom continua reconstrucția comunei prin dezvoltare și înnoire, iar fondurile europene reprezintă șansa noastră. Încă avem ocazia ca în următoarea perioadă să atragem bani europeni, iar noi vom scrie proiecte pentru asfaltarea și pietruirea drumurilor nefinalizate, pentru dotarea căminelor culturale sau pentru amenajarea unei rețele WIFI gratuit în centrul comunei. Este nevoie și să regularizăm albia pârâului Cartal din satul Runcu, dar și să înființăm un birou de urbanism care să emită autorizații de construire“, a declarat Costel Armășescu.
În privința proiectelor sociale, atât de importante pentru comunitate, primarul și-a propus construirea și înființarea unui Centru comunitar integrat, care să ofere asistență medicală, asistență socială și serviciile unui mediator școlar, dar și reabilitarea Centrului multifuncțional din Pantelimon, în cadrul căruia să fie oferite servicii de asistență socială la standarde europene.
Materiual electoral comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța; executat de Asociația Puterea Civică – portal www.ordinea.ro; CMF: 21200012
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta