Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Criminalitatea informatică, într-o nouă etapă! Mii de fișiere compromise au fost decriptate!

Published

on

Poliția Română, în parteneriat cu Bitdefender, pun la dispoziție în mod gratuit un instrument pentru decriptarea datelor, care oferă victimelor clasei de ransomware Bart posibilitatea să le recupereze fără să plătească recompense infractorilor cibernetici. Inițiativa este prima din acest fel din cadrul protocolului de colaborare în materie de Darknet (pagini de internet ascunse motoarelor de căutare tradiționale utilizate de infractori) semnat recent între Poliția Română și Bitdefender. Acesta acoperă activități precum traficul de arme și droguri, terorism și distribuție de malware, fenomene cu o evoluție internațională, alimentate de piețele negre din internetul ascuns. Demersul de punere la dispoziția publicului a soluției de decriptare a datelor este parte a proiectului No More Ransom, inițiat de Europol și la care Poliția Română este partener, având ca scop lupta contra ransomware, cea mai prolifică amenințare cibernetică a momentului. Kit-ul pus la dispoziție victimelor funcționează pentru toate versiunile cunoscute ale amenințării ransomware Bart și este disponibil pe nomoreransom.org. Proiectul No More Ransom a fost lansat în iulie 2016 cu scopul de a crește nivelul de colaborare dintre sectoarele public și privat în lupta contra ransomware. Până în prezent, pe site au fost puse la dispoziția publicului 40 de instrumente pe care victimele atacurilor de tip ransomware le pot folosi pentru recuperarea în mod gratuit a datelor compromise, 15 dintre acestea fiind adăugate la data de 4 aprilie 2017. Acest proiectul de luptă împotriva amenințărilor de tip ransomware duce la un nou nivel cooperarea dintre sectorul public și cel privat în lupta împotriva criminalității informatice, noi parteneri din toată lumea alăturându-se acestei initiative. Prin efortul comun al tuturor partenerilor, se oferă șansa unui număr din ce în ce mai mare de victime de a-și recupera datele compromise, în mod gratuit. Din decembrie 2016 și până în prezent, peste 10.000 de persoane au reușit să decripteze fișierele compromise de ransomware folosind instrumentele puse la dispoziție pe   www.nomoreransom.org. Demersul este unul în continuă evoluție, asemeni luptei împotriva criminalității informatice, urmând ca pe această platformă să fie adăugate noi și noi instrumente pentru decriptarea datelor compromise. Astfel, dacă în prezent nu regăsiți pe platformă soluția pentru decriptarea fișierelor dumneavoastră, vă recomandăm să reveniți întrucât baza de date este actualizată imediat ce sunt descoperite noi soluții recuperarea fișierelor compromise. Utilizatorilor li se recomandă să păstreze copii ale datelor importante, să folosească o soluție de securitate și să evite să acceseze linkuri sau fișiere din e-mail-uri nesolicitate.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions