Consiliul de Administrație al OIL Terminal se întrunește, luni, 11 septembrie. Informația a fost confirmată pentru “Ordinea.ro” de către purtătorul de cuvânt al CA al societății, Marieta Stasi. La această întâlnire se va propune și convocarea Adunării Generale a Acționarilor SC OIL Terminal SA pentru luna octombrie, ședință în cadrul căreia doi dintre administratorii provizorii urmează să fie înlocuiți.
Tot din luna octombrie, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir, va fi supus votului pentru a deveni administrator provizoriu în Consiliul de Administrație, într-o companie de stat pentru care nu s-a pregătit profesional. Singura sa calitate în această combinație politico-profesională este dată de faptul că Dragomir este posesorul carnetului de membru al Partidului Social Democrat. Alături de el se află Cătălin Caracostea, și el fără pregătire profesională în domeniul energetic. Caracostea este actualul director al SC Neptun Olimp SA.
Dragomir și Caracostea îi vor înlocui pe Hermina Bectemir și Ionuț Barbu, acesta din urmă fiind singurul administrator provizoriu din cadrul Consiliului de Administrație al OIL Terminal pregătit profesional în domeniul energiei, având mai multe cursuri de perfecționare în acest domeniu, studii efectuate în țară și în străinătate.
Surse din cadrul societății susțin că numirea lui Cristinel Dragomir în funcția de administrator provizoriu este doar un pas spre următoarea funcție politică pe care acesta o va primi în numele partidului, respectiv cea de director general al OIL Terminal, companie strategică de importanță națională.
Liderii social democrați se tem să ofere informații despre această posibilă viitoare numire, dar nici nu neagă informațiile pe care “Ordinea.ro” le deține. Cu alte cuvinte, în aceste condiții, demisia lui Cristinel Dragomir din Consiliul Județean Constanța, for unde fusese ales consilier la ultimele alegeri locale, nu a fost decât o decizie strategică pentru cariera sa.
În momentul de faţă, administratorii sunt numiţi interimari, iar aceştia ar trebui, legal, să fie schimbaţi doar după demisia lor, pe baza legislaţiei privind guvernanţa corporativă, însă actualii membri ai Consiliului de Administrație nu şi-au dat demisiile încă.