Published
4 ani agoon
În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în cursul zilei de azi, purtătorul de cuvânt al Ministrului Afacerilor Interne, comisar șef de poliție Monica Dajbog a făcut precizări referitoare la desfășurarea concursului de admitere în școlile postliceale ale MAI, având în vedere actualul context epidemiologic.
Ea a precizat că persoanele care au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat și sunt majore sau împlinesc în acest an 18 ani se pot înscrie la concursul pentru ocuparea unuia dintre cele 2.403 de locuri disponibile la nivelul celor șase școli postliceale ale MAI astfel: 1.483 de locuri la școlile de Agenți de Poliție din Câmpina și Cluj-Napoca, 400 de locuri la școlile de Subofițeri de Jandarmi din Drăgășani și Fălticeni, 220 la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră din Oradea și 300 de locuri la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Boldești.
Cererile de înscriere se depun în perioada 15 – 28 februarie 2021 la structurile de resurse umane din cadrul inspectoratelor județene de poliție, de jandarmerie sau pentru situații de urgență ori la inspectoratele teritoriale ale poliției de frontieră, precum și la structurile de resurse umane ale Inspectoratelor Generale în funcție de domiciliul sau reședința candidatului.
Candidații care vor să se înscrie la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră și nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat, pot depune cererea de înscriere la structurile de resurse umane din unităţile subordonate Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală.
Dosarul de recrutare trebuie completat până la data de 10 martie 2021.
Candidații trebuie să îndeplinească în mod cumulativ o serie de condiţii generale şi criterii specifice.
Ei trebuie să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic. În cazul candidaților pentru care se constată neîndeplinirea acestei condiţii, procedura de recrutare încetează.
Evaluarea psihologică se susţine până la data de 8 martie 2021, potrivit planificării întocmite de către compartimentele cu atribuții de recrutare.
Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice constă în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ și se susține în perioada 18 – 24 martie 2021.
Pe site-ul MAI, dar și pe conturile de social-media ale Ministerului și ale structurilor MAI regăsiți clipuri video cu probele pe care le presupune traseul practic-aplicativ pentru polițiști și jandarmi și cel pentru pompieri. Puteți vedea cum trebuie executate probele, în cât timp și ce greșeli sunt penalizate.
La nivelul MAI au fost luate o serie de măsuri cu privire la locul de desfășurare a probelor de concurs pentru a veni în sprijinul candidaților și pentru a asigura respectarea regulilor de protecție sanitară.
Ca noutate, în acest an, candidații care s-au înscris la școlile de Poliție, Jandarmerie sau Poliție de Frontieră vor fi repartizați pentru evaluarea performanței fizice pe 7 centre zonale, în funcție de domiciliu, astfel:
– Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidații din Municipiul București și județele: Argeș, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Teleorman, Tulcea;
– Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidații din județele: Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmbovița, Galați, Prahova, Vrancea;
– Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca – pentru candidații din județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu;
– Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidații din județele: Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare, Timiș;
– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – pentru candidații din județele: Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea.
– Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;
Candidații care promovează proba de evaluare a performanței fizice vor susține în data de 27 martie 2021 proba de verificare a cunoștințelor.
Această probă se va susține la unitățile de recrutare, respectiv la sediile inspectoratelor județene în funcție de domiciliul sau reşedinţa candidatului, cu excepția situațiilor care nu permit acest lucru din motive obiective. Unitățile de recrutare vor fi desemnate unități de selecție prin ordin sau dispoziție a inspectorului general.
În ceea ce privește candidații care au optat pentru admiterea în Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă Boldești, aceștia vor susține toate probele de concurs la sediul acestei unități de învățământ.
Examinarea medicală a candidaților se realizează, în perioada 29 martie – 16 aprilie 2021, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba de verificare a cunoștințelor, în limita numărului de locuri scoase la concurs.
Vor fi declarați admiși candidații care în urma examinării medicale sunt considerați apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor.
Rezultatele finale ale admiterii vor fi afișate pe site-ul oficial al unităților de învățământ, până la data de 17 aprilie 2021.
Detalii complete despre concursul de admitere în școlile postliceale ale MAI sunt disponibile pe site-ul mai.gov.ro, la secțiunea CARIERĂ, subsecțiunea Instituții de învățământ / formare profesională, dar și pe site-urile Poliției, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și ale școlilor respective.
În spiritul corectitudinii și al transparenței, activitatea de elaborare a subiectelor, transmiterea, multiplicarea și distribuirea acestora, precum și susținerea probelor de concurs se vor înregistra audio și video, astfel încât să se asigure vizibilitatea tuturor persoanelor implicate și a activităților desfășurate.
De asemenea, având în vedere actualul context epidemiologic, toate activitățile care au legătură cu admiterea în școlile MAI se vor desfășura cu respectarea strictă a măsurilor de protecție sanitară, respectiv se va asigura distanțarea fizică între candidați și între celelalte persoane implicate, se va purta masca de protecție, se vor dezinfecta suprafețele atinse frecvent, precum pupitrele și aparatele folosite în timpul probei sportive.
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!