Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Actual

De la începutul sezonului estival, peste 70 de copii s-au pierdut pe plajă. Recomandări din partea polițiștilor

Published

on

De la începutul sezonului estival, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța a fost sesizată dispariția a peste 70 de minori cu vârste cuprinse între 2 și 13 ani,  care s-au pierdut pe plajă, nefiind supravegheați de părinți.

Astfel, polițiștii doresc să atragă atenția asupra acestui fenomen și să aducă în atenția părinților necesitatea de a-și supraveghea copiii, pentru a evita o tragedie.

Din cei aproximativ 70 de minori care s-au rătăcit pe plajele din municipiul Constanța, peste 70% au vârste cuprinse între 2 și 5 ani.

Toți au fost găsiți de polițiști în câteva minute de la dispariție și, din fericire, nu au fost victima vreunei infracțiuni.

Pentru a evita astfel de situații, polițiștii vă recomandă:

  • Supravegheați-vă în permanență copilul  pe plajă sau în alte spații aglomerate și învățați-l că nu trebuie să se îndepărteze de dumneavoastră.
  • De fiecare dată când ajungeți într-un loc aglomerat, stabiliți împreună cu copilul un punct de întâlnire, pentru situațiile în care se rătăcește. Aceasta regulă poate fi aplicată doar în cazul copiilor cu vârste mai mari, care se pot orienta bine în spații aglomerate. Celor mici explicați-le că trebuie să rămână pe loc, să nu plece din locul în care s-a rătăcit.
  • Învățați-l pe cel mic numărul de telefon al unuia dintre părinți,  numele de familie, numele părinților și alte informații care pot ajuta la identificarea lui.
  • Învățați-l pe copilul dumneavoastră să ceară ajutorul unei persoane în uniformă (polițist, jandarm, polițist local), al personalului unui magazin din zonă sau al unei familii cu copii.
  • Asigurați-vă că aveți întotdeauna asupra dumneavoastră o fotografie recentă a copilului!

Foto: Ilustrativ

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions