În această săptămână este agitație teribilă; se fac cumpărături, curățenie, se spală perdele, draperii, haime etc. și fiecare se gândește să facă tot ce-i stă în putință pentru ca totul să fie perfect pentru sărbători. Bineînțeles, toți își imaginează masa de Paști, de pe care nu pot lipsi nici ouăle vopsite, nici drobul sau friptura de miel. Scumpe, foarte scumpe, dar oamenii nu au încotro. Trebuie să fii în pas cu obiceiurile și cu … lumea. Așa că… să ne pregătim. Numai că, în ceea ce privește carnea, lucrurile nu sunt foarte simple. În tot județul există doar trei centre de sacrificare a mieilor. Asta nu înseamnă că locuitorii care au miei și-i țin acasă nu vor face tăieri la casele lor! Dar legal, sunt centre în Piața Faleză, din Cernavodă, în piața Pescăruș din Constanța și în fosta incintă a IAS Albești. Autoritățile spun că această carne de miel sau ied va fi obţinută numai la cererea directă a consumatorilor şi nu poate fi livrată către alte unităţi din domeniul alimentar înregistrate/autorizate sanitar veterinar. De asemenea, au fost autorizate numai 7 piețe agroalimentare de unde puteți cumpăra, respectiv: piața Griviței, Tomis III, din Constanța, piața din Năvodario, cea din Medgidia și cea din Mangalia. În toate pieţele agroalimentare administraţia pieţelor va asigura condiţii optime pentru depozitarea şi valorificarea cărnii de miel/ied, a produselor lactate şi ouălor provenite de la producătorii particulari, DSVSA Constanţa asigurând personal sanitar veterinar specializat pentru asigurarea unui nivel ridicat de siguranţă alimentară şi protecţie a cetăţenilor.