Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins miercuri seara contestaţia depusă de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, împotriva sechestrului pus de DNA pe averea sa în dosarul “Tel Drum”. Legat de acest subiect, deputatul PMP de Constanța, Robert Turcescu, trage un semnal de alarmă că nu este în regulă ca unul dintre avocații șefului social democraților să fie administrator într-o companie națională a statului român. Este vorba despre avocata Flavia Teodosiu, care este, potrivit declarației de avere pe care parlamentarul PMP o postează pe pagina sa de Facebook, administrator în cadrul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța.
“In procesul de ieri de la ÎCCJ (cel cu sechestrul pe avere) Liviu Dragnea nu a mers personal, el fiind reprezentat de doi avocați, Flavia Teodosiu și Maria Vasii. Dar cine e avocata Flavia Teodosiu? Pai, e aceeasi persoana care conduce, ca ADMINISTRATOR, COMPANIA NATIONALA ADMINISTRATIA PORTURILOR MARITIME Constanta!
Pe scurt: avocata lui Dragnea este administrator la o companie nationala a statului roman! Numai mie mi se pare ca e ceva in neregula cu treaba asta?”, este mesajul pe care Robert Turcescu, deputat PMP de Constanța l-a postat, astăzi, pe pagina sa de Facebook.
Amintim că, procurorii anticorupţie au pus sechestru asigurător pe un teren – situat în municipiul Turnu Măgurele (judeţul Teleorman), cu suprafaţă de 2.913 mp şi construcţie aferentă acestuia; un apartament – situat în Turnu Măgurele cu suprafaţa de 80 mp, două autoturisme – Skoda Superb şi BMW X5 şi conturi deţinute de Liviu Dragnea, potrivit unui răspuns transmis de DNA.
De asemenea, potrivit evz.ro, s-a mai instituit sechestru asupra sumei de 630.000 de lei dobândită prin promisiune de vânzare-cumpărare, asupra sumei de 280.000 lei dobândită cu titlu de chirie în anul 2015 şi 2016, asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în patru conturi bancare deţinute de Liviu Dragnea, precum şi asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu suspectului de către terţe persoane. În ultima categorie intră, potrivit DNA, inclusiv sumele de 80.710 euro şi 460.110 lei datorate de o societate comercială din Turnu Măgurele, precum şi suma de 10.500 de lei datorată de organizaţia judeţeană Teleorman a unui partid.
În plus, s-a instituit sechestru şi asupra acţiunilor şi părţilor sociale deţinute în cadrul persoanelor juridice de drept privat ce urmează a fi identificate.