Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, responsabil cu domeniul naval, Ionel Minea, l-a demis, vineri, pe directorul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), Daniel Manole, după ce a analizat cauzele care au dus la producerea incendiului de la bordul navei Hercules.
“Secretarul de stat responsabil cu domeniul naval, Ionel Minea, a analizat astăzi, la Constanța, cauzele care au dus la producerea incendiului de la bordul navei Hercules. Secretarul de stat a dispus demiterea de urgență a lui Daniel Manole, directorul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM). Totodată, secretarul de stat a dispus măsuri ferme ca asemenea situații să nu se mai repete”, potrivit unui comunicat la Ministerului Transporturilor, remis vineri AGERPRES.
Incendiul pe nava Hercules care staționa în portul Constanța a izbucnit joi, în jurul prânzului, când flăcările au cuprins sala motoarelor. După câteva ore, incendiul a fost stins, fără a se înregistra victime omenești.
Remorcherul Salvator (RS) Hercules se afla în dotarea Agenției Române pentru Salvarea Vieții Omenești pe Mare.
Daniel Manole a declarat, joi, că RS Hercules a primit finanțare pentru reparații capitale în anul 2016, după ce din 2012 nu a mai fost autorizat pentru navigație și a staționat în dană.
“Este tare trist ce se întâmplă. Nava a parcurs etapele de reparație capitală, a fost complet remotorizată, au fost schimbate generatoarele electrice și urma ca în scurt timp să plece în probe de mare. La momentul producerii incendiului, în sala mașini lucrau cinci echipe de muncitori, dintre care una singură era a companiei Altea, firma care a câștigat licitația pentru lucrări”, a declarat acesta.
Amintim că, un incendiu a izbucnit joi la bordul remorcherului Hercules, aflat în reparații în dana 78 a Portului Constanța, a fost lichidat de pompieri la ora 16.30, după mai bine de patru ore de luptă cu focul în sala mașinilor, potrivit datelor furnizate de ISU Dobrogea.
La intervenția de la bordul remorcherului au participat 30 de pompieri militari și nouă civili, din cadrul Serviciului Privat pentru Situații de Urgență al Portului Constanța, cu șase mașini de luptă cu apă și spumă, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Constanța, Anca Chiriță.
“După izbucnirea incendiului, s-a înregistrat o deflagrație în zona focarului, dar urmează să constate echipa de investigare ce a generat explozia. Din fericire nu s-au înregistrat victime umane și nici situații de poluare a mediului marin”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Constanța.
sursa foto: Ziua de Constanta