Advertisement
Actual

Doi constănțeni au fost reținuți pentru trafic de droguri de mare risc

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța,  Biroul de Combatere a Traficului de Droguri, au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, de 30 și 34 de ani, cercetate pentru trafic de droguri de mare risc.

În sarcina unuia dintre ei s-a reținut și comiterea infracțiunii de deținere, fără drept, de droguri de risc.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că,  în perioada iunie – octombrie 2024, persoanele în cauză au procurat, deținut și vândut diferite cantități de droguri de mare risc (ADB-BUTINACA) către consumatori din județul Constanța, cu sume cuprinse între 100 și 300 de lei.

”Pe parcursul perchezițiilor efectuate, în locuințele acestora au fost descoperite și ridicate 22 de folii din staniol  și o punguță conținând fragmente vegetale impregnate cu drogul de mare risc ADB-BUTINACA, ce ar fi fost pregătite pentru comercializare, o țigaretă confecționat artizanal conținând ADB-BUTINACA, o țigaretă cu conținut de THC (drog de risc) și tutun, două cântare de precizie, precum și alte mijloace de probă.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Ieri, 2 octombrie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, Biroul de Combatere a Traficului de Droguri au dispus reținerea celor două persoane, pentru 24 de ore, iar astăzi, 3 octombrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

”Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, au menționat polițiștii.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Maria Ionescu

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Recent Posts

Marcel Ciolacu și-a depus candidatura la BEC: Vin cu un plan pentru România

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a depus, astăzi, la Biroul Electoral Central, candidatura la Președinția României.… Read More

33 de minute ago

Tânără din Constanța dispărută de acasă. Dacă o vedeți, sunați la 112

La data de 4 octombrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Secția 4… Read More

2 ore ago

Șoferul de TIR care a provocat accidentul mortal în Portul Constanța Sud-Agigea, ARESTAT. Vezi ce spun procurorii

Șoferul de TIR care a provocat accidentul rutier mortal din Portul Constanța Sud-Agigea a fost… Read More

20 de ore ago

Marcel Ciolacu, în cadrul întrevederii cu Maia Sandu: „România crede în vocația europeană a Republicii Moldova“

Prim-ministrul Marcel Ciolacu, aflat astăzi în vizită oficială la Chișinău, a avut o întrevedere cu… Read More

22 de ore ago

Accident rutier pe DN39. E posibil ca unul dintre șoferi să fi fost drogat

În această dimineață, 4 octombrie, în jurul orei 8.40 a avut loc un accident rutier… Read More

24 de ore ago

Pistoale, puști, muniție și o arbaletă, reținute de autoritățile din Constanța în urma perchezițiilor de azi

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu, sub coordonarea procurorului de… Read More

24 de ore ago