Conecteaza-te cu noi

Societate

Educație pentru sănătate. 355 de elevi din județul Constanța au participat la acest concurs național

Published

on

Sâmbătă, 29 martie, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat etapa județeană a Concursului Naţional Educaţie pentru sănătate- ediţia a XII-a, cu participarea a peste 2.600 elevi din cele 15 județe înscrise (Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Gorj, Galați, Olt, Maramureș, Neamț, Vaslui, Vâlcea). În Constanța, faza județeană s-a desfășurat la Liceul Teoretic George Călinescu și au fost prezenți 355 de elevi.

Concursul a fost inițiat de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanța prin Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății și Colegiul Naţional de Arte Regina Maria, sub coordonarea Consiliului Consultativ al disciplinei biologie Constanța.

Competiția este cuprinsă în Calendarul proiectelor educative și extrașcolare naționale și internaționale, fără finanțare din partea Ministerului Educației, în anul școlar 2024-2025, poziția 54, conform OMEC Nr. 3026/14.01.2025, Domeniul ştiinţific.

Bibliografia propusă și subiectele tip grilă au fost elaborate de specialiștii Direcției de Sănătate Publică Constanța – Medic Specialist Sănătate Publică Ruxandra Delca, Asistent principal Laura Halmache, Ig. DSPJ, Constanța sub coordonarea Director Executiv DSP – Ec. Schipor Cristina Mihaela.

Etapa națională se va organiza în data de 24 mai 2025 în Constanța, la Colegiul Național de Arte Regina Maria, cu participare directă pentru elevii claselor VII – VIII, IX – XI care s-au calificat de la faza județeană și participare indirectă pentru elevii care trimit lucrări pentru secțiunile: fotografie (clasele V – VI), afiș (clasele VII– VIII) și poster (clasele IX – XI).

Prin tematica abordată această competiție oferă elevilor posibilitatea de a-și valorifica informațiile științifice acumulate pe parcursul orelor de studiu, precum și imaginația, creativitatea și experiența personală, cu scopul de a forma comportamente dezirabile pentru sănătate.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions