Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Elevi din Medgidia au făcut un stagiu de formare în Portugalia

Published

on

Ca în fiecare an școlar, și anul acesta Liceul Tehnologic ”Dragomir Hurmuzescu” din Medgidia a demarat un nou proiect Erasmus+. Proiectul implementat în anul școlar 2017-2018 se adresează unui grup țintă format din 28 de elevi de liceu și școala profesională. Mobilitatea elevilor din cadrul proiectului este organizată în 2 fluxuri: – Portugalia, mobilitate realizată în perioada 5-23.03.2018, – Spania, mobilitate care se va desfășura în perioada 6-26.05.2018.

În cadrul fluxului 1 din cadrul proiectului, au participat la mobilitatea din Barcelos-Portugalia, 10 elevi de la domeniul electric, calificarea Tehnician în instalații electrice. Stagiul de formare a fost realizat în parteneriat cu organizația de primire Ferreirolux și organizația intermediară Associação Intercultural Amigos da Mobilidade – Portugalia.

Pregătirea practică s-a realizat timp de 3 săptămâni, la una din companiile de profil cu un nivel tehnologic ridicat din  Barcelos, evidențiind astfel cât de importantă este pregătirea practică în perspectiva dezvoltării dimensiunii europene a formării de competențe. În cadrul stagiului de formare cei 10 elevi au desfășurat zilnic activitățile prevăzute în Acordul de formare, în baza căruia au fost parcurse unitățile de competență și elementele de conținut pentru modulul ”Circuite electronice”.

În domeniul curriculum-ului elevii s-au pregătit eficient deoarece mobilitatea transnațională i-a condus în direcția creșterii nivelului de calificare, a realizării competențelor profesionale la standarde europene. Tototdată la finalizarea studiilor vor avea un acces mai ușor pe piața muncii și vor fi obișnuiți cu pregătirea pe tot parcursul vieții pentru adaptarea la nevoile unei economii în continuă schimbare. Prin mobilitatea transnațională elevii au realizat o parte importantă a pregătirii practice în condițiile unor tehnologii avansate, puse la dispoziție de un agent economic european, asigurându-se astfel transferul de bune practici.

Advertisement
usr

„Această mobilitate le-a asigurat pregătirea profesională dar și îmbunătățirea competențelor lingvistice, dezvoltarea unor  atitudini și comportamente de lucru în echipă, și de cetățenie activă în spirit european.”, a precizat prof. Georgeta Prică, responsabil de proiect.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions