Eugen Tomac, noul lider al Partidului Mișcarea Populară, este de părere că formațiunea pe care o reprezintă, cu sprijinul parlamentarilor PNL, au atacat la Curtea Constituțională a României modificarea Legii privind statutul aleșilor locali, document pe care îl consideră nedemocratic și anticonstituțional.
“Am depus sesizarea la CCR cu privire la contestarea legii pe care PSD a elaborat-o cu un singur scop: împotriva PMP, prin care se modifică legea privind statutul aleșilor locali și anume ca partidele care fuzionează aleșii locali din aceste partide să obțină statutul de independenți, un lucru care este extrem de grav. Am făcut această contestare și le mulțumim colegilor din PNL pentru că au susținut demersul nostru. Sunt convins că cu această sesizare la CCR se încheie și povestea fuziunii între PMP și UNPR. Cei din UNPR și-au epuizat toate căile de atac, deși în urmă cu doi ani am avut un Congres de fuziune adoptat în unanimitate. Mulți dintre foștii lideri UNPR văzând că nu și-au îndeplinit obiectivele de a ajunge în Parlament prin PMP au denunțat fuziunea, lucru care a create dificultăți în procesul de absorbție al UNPR, iar ulterior au negociat cu cei din PSD ca actuala majoritate să dea o lege cu dedicație împotriva PMP. Am contestat astăzi această lege, sunt convins că CCR nu se va compromite și va judeca corect ceea ce am contestat noi, pentru că nu se poate modifica o voință a două partide printr-o lege dată cu scopul de a mai racola niște aleși locali. Pentru PSD este suficient că și i-a luat înapoi pe foștii UNPR-iști din Parlament pe listele PMP, ceilalți colegi trebuie să rămână acolo unde sunt, să continuie activitatea în cadrul PMP. (…) Se încalcă legea partidelor parlamentare, cât și principiul democratic de asociere între partide. Atâta timp cât a existat o voință unanimă exprimată de două entități politice, nu poate veni statul și spune că nu este în regulă ce am decis”, a spus Eugen Tomac.
Amintim că Senatul a adoptat, miercuri, ca for decizional, o iniţiativă legislativă prin care mandatul primarilor, cel al consilierilor, precum și cel al preşedinţilor de consilii judeţene nu încetează în cazul în care partidul pe listele căruia au fost aleşi fuzionează cu o altă formaţiune politică.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta