Conecteaza-te cu noi

Societate

Eveniment dedicat Zilei Mondiale a Urbanismului, la Universitatea Ovidius

Published

on

Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Asociația Profesională a Urbaniștilor din România (APUR) – Sucursala Constanța organizează, miercuri, 8 noiembrie, evenimentul „Ziua Mondială a Urbanismului: Provocări actuale privind Zona Costieră a României”.

Manifestarea va avea loc în sala A1 din Corpul B al campusului universitar (Aleea Universității, nr. 1), începând cu ora 9.30.

”În contextul elaborării strategiei și a planului de management integrat al zonei costiere a României, se vor prezenta și discuta proiecte curente aflate în atenția comunității profesionale, academice și a administrațiilor publice locale. Între preocupările actuale ale specialiștilor din domeniul interdisciplinar al planificării spațiale în zona costieră, vor fi prezentate și proiectele de amenajare a plajei Mamaia, premiate la Concursul internațional Litoral Mamaia, Constanța, organizat de Ordinul Arhitecților din România și Administrația Națională Apele Române. Proiectele vor fi prezentate și în cadrul unei expoziții ce va putea fi vizitată atât în timpul evenimentului, cât și ulterior, până la finalul anului, la parterul Corpului B din campus.”, precizează ș.l. dr. Mirela Paraschiv, din cadrul FSNSA, membră în comitetul de organizare a manifestării.

De asemenea, în cadrul evenimentului, vor fi prezentate proiecte ale UOC finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), având obiectivul de a susține dezvoltarea regională durabilă prin regenerarea mărilor și apelor și reziliența la schimbări climatice.

Manifestarea include și discuții și dezbateri privind contribuția activității de planificare spațială la realizarea acțiunilor și a obiectivelor strategiei și a planului de management integrat al zonei costiere, dar și cu privire la contribuția parteneriatului dintre instituțiile de învățământ, institutele de cercetare, autoritățile publice și operatorii economici, în cadrul mai larg al procesului de dezvoltare durabilă la nivel regional.

Potrivit organizatorilor, la evenimentul public sunt așteptați să participe specialiști din domeniul arhitecturii, urbanismului și amenajării teritoriului, reprezentanți ai administrațiilor publice de la nivel județean și local din zona costieră a României, ONG-uri, cercetători și profesori, precum și studenți interesați de problematica planificării spațiale și a dezvoltării durabile. Cei care doresc să participe la eveniment se pot înscrie accesând link-ul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVVz7G6VkeNHhDkjSEe_ILM-ChnvnVKRFwSo1704n61_Ah4Q/viewform.

”Manifestarea este susținută financiar din fonduri ale proiectului CNFIS-FDI-2023-F-0391 – „Dezvoltarea capacității instituționale pentru cercetare de excelență și inovare în Universitatea Ovidius din Constanța cu impact asupra dezvoltării regionale durabile”, unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions