Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Eveniment despre importanța voluntariatului, la Universitatea Ovidius

Published

on

fundatia fara

Facultatea de Psihologie și Științele Educației (FPSE), din cadrul Universității Ovidius, în parteneriat cu Fundația FARA au organizat miercuri, 20 noiembrie, evenimentul „Voluntariatul schimbă vieți”.

În cadrul manifestării peste 200 de studenți, masteranzi și cadre didactice ale FPSE au participat la prezentările susținute de Jane Nicholson, fondatoarea Fundației FARA, alături de Roxana Girip și Regina Bulai, asistenți sociali în cadrul Fundației FARA în România, și conf. univ. dr. Laura Giurgiu, prodecan al FPSE.

Temele abordate în cadrul dezbaterilor au vizat provocările întâlnite în desfășurarea activităților din domeniul asistenței sociale, prevederile legislative, complexitatea și durata intervențiilor, modalități de gestionare a fondurilor și oportunitățile disponibile pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile.

”Ne propunem ca astfel de evenimente să stea la baza unor parteneriate cu fundații de renume în domeniul social, prin intermediul cărora vom identifica noi oportunități de dezvoltare, vom proiecta stagii complexe de practică pentru studenți, vom accesa fonduri și totodată, vom valorifica experiența fiecăruia, cu scopul de a investi în viitoarele generații și de a construi comunități sănătoase.”, a precizat conf. univ. dr. Laura Giurgiu.

Advertisement
usr

Potrivit Cabinetului Comunicare și Relația cu Presa al Universității Ovidius din Constanța, fundația FARA a fost înființată în anul 1991 de către Jane Nicholson, fondator și președinte, din dorința de a ajuta copiii abandonați din instituțiile de stat, ca urmare a politicilor demografice impuse de către regimul comunist. Furnizor acreditat în oferirea de servicii sociale, fundația contribuie prin programele dezvoltate la creșterea calității vieții, a coeziunii și responsabilității sociale în unele dintre cele mai sărace comunități din România, acoperind anual nevoile a peste 2000 de copii, tineri și adulți care sunt susținuți să participe în procesul de transformare a propriei lor vieți.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions