După ce în urmă cu câteva zile Făgădău și compania ne anunțau, cu fală, că a reînceput amenajarea locurilor de joacă, acum Primăria ne informează că a mai bătut un cui la locurile de joacă. Astfel, într-un comunicat, Primăria ne spune că „tobogane, căsuțe, balansoare și alte elemente de joacă pentru copii urmează să fie montate zilele următoare în mai multe spații de distracții pentru cei mai mici locuitori din municipiul Constanța“.
„Asta după ce în ultimele două săptămâni au fost executate lucrările de infrastructură la spațiile de joacă de la: Casa de Cultură a Sindicatelor, aleea Mălinului, aleea Stejarului, strada Pescarilor bl FZ 15, strada Pescarilor bl BM 11, strada Dionisie cel Mic bl 50, aleea Daliei bl 128B, în primele două fiind amplasate deja și elementele de joacă. Tot în perioada următoare se va monta gardul de protecție și mobilierul urban. După finalizarea tuturor lucrărilor și când temperaturile vor permite va fi turnat și covorul de cauciuc pentru protecția celor mici. Facem apel către toţi locuitorii oraşului să nu folosească locurile de joacă în curs de amenajare, pentru a se evita riscul unor eventuale accidentări“, se arată în comunicarea Primăriei.
În aceste condiții, dacă o vor ține tot așa, nu ne-ar mira să vedem că șefii administrației publice locale vor tăia panglică după fiecare loc de joacă dat în folosință. Sau, poate! Că tot e an electoral.
Amintim că, după lungi tergiversări și numeroase controverse, Primăria Constanța s-a reapucat, la începutul aceste luni, de amenajarea locurilor de joacă. Locurile de joacă din Constanța au fost desființate după ce mai mulți copii s-au accidentat. Ordinea relata, la începutul lunii mai 2018, un astfel de incident. În 8 mai 2018, un părinte din Constanţa a făcut o sesizare la OPC potrivit căreia copilul său, în vârstă de doi ani şi jumătate, a fost accidentat – pe data de 29 aprilie – în locul de joacă amenajat în portul Tomis. Concret, copilul a căzut printre scândurile lipsă de la tobogan. Imediat după primirea reclamaţiei, directorul Horia Constantiescu s-a deplasat în zonă pentru a vedea cu ochii săi cum arată parcul în care s-a rănit micuţul. Scandalul locurilor de joacă din Constanța a luat amploare după ce Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a trimis pe adresa Primăriei Constanța, în urma unei sesizări a USR, mai multe adrese privind necorespunzătoare a locurilor de joacă din oraș. Proiectul privind reabilitarea locurilor de joacă trebuia finalizat în urmă cu doi ani. Pentru prima etapă a proiectului, municipalitatea a alocat aproape cinci milioane de lei pentru reabilitarea a 36 de locuri de joacă. Reprezentanții administrației locale spun că reabilitarea locurilor de joacă ar fi trebuit să înceapă mai demult, dar întârzierile au fost cauzate de modificările aduse legislației din domeniul urbanistic.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta