Festivalul NEVERSEA pare să revoluționeze activitatea instituțiilor constănțene. Precaute pentru a evita incidentele de tot felul pentru o astfel de manifestare, controalele din ultima perioadă aduc în lumină gravele deficiențe pe care orașul nostru le are la toate capitolele. Eliberăm spitalele pentru a putea face loc eventualelor cazuri de urgență, aducem cadre militare din toată țara, iar Protecția Comsunatorilor este într-o continuă alertă. Ieri, inspectorii OPC au închis două restaurante din imediata apropiere a plajei Modern, locul de desfășurare a festivalului internațional de muzică electronică Neversea. Astfel, printr-un protocol explicat de inspectorul șef al CJPC Constanța, efectuat în colaborare cu ANPC, se dorește evitarea “efectului Colectiv”.
Astăzi, într-o conferință de presă ad-hoc, inspectorul CJPC Constanța, Horia Constantinescu, a tunat și a fulgerat despre pericolul pe care unitățile de alimentație publică din zona plajei Modern îl pot reprezenta pentru sănătatea oamenilor. Totodată, Constantinescu a ținut să puncteze faptul că atât Vraja Mării, cât și Ana Modern nu avea autorizații de funcționare de… 3 ani. În schimb, pe 14 06.2017 Direcția Sanitar Veterinară a dat aviz pentru conformitate.
“Pe 29 iunie, DSV face un control în zonă și aplică o amendă de 2.000 de lei. Și pleacă, deși acolo mizeria și pericolele se văd la tot pasul. Sunt lucruri strigătoare la cer și să spun asta în cel mai serios mod. Aș vrea ca acest moment să fie T 0 pentru zona aceasta de alimentație de pe litoral. Consider că avem cu toții același obiectiv și o spun în cel mai serios mod: refuz să fim contemporani și semnatarii unui Colectiv 2! În zona plajei Modern, acolo unde urmează să se desfășoare festivalul NEVERSEA și unde sunt așteptați să ajungă peste 150.000 de oameni, exista un real pericol, dacă cei prezenți ar fi consumat de la Vraja Mării sau de la Ana Modern. Altceva… gândiți-vă cum ar fi să explodeze o butelie dintr-o bucătărie improprie de acolo, la 50 de grade Celsius? Este adevărat că derapajele sunt de 15%, să spunem, dar noi, instituțiile din domeniu, putem face ceva pentru ca litoralul românesc să funcționeze în mod corespunzător. Litoralul nu este în derivă, dar colaborarea dintre instituții este extrem de importantă, și pe plaja Modern este un pericol exploziv”, a spus, printre altele, Horia Constantinescu.
Constantinescu spune că nu se teme de nimic și nici de nimeni să facă declarații. De asemenea, nu are niciun stres la gândul că ar putea deranja afacerile unora…
Iată și alte declarații ale șefului CJPC Constanța:
Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus.
În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!