Conecteaza-te cu noi

Actual

Finanțarea investițiilor în porturi, dezbătută la Constanța

Published

on

În perioada 27-28 martie 2018, la Hotel Ibis, Administrația Porturilor Maritime va  organiza două evenimente în cadrul proiectului DAPhNE (Programul Transnaţional Dunărea). Primul dintre ele va fi un workshop național privind finanţarea investiţiilor în porturi (Scheme de ajutor de stat). Pe data de 28 martie va fi tot un workshop national privind îmbunătățirea și armonizarea legislației portuare. Potrivit biroului de presă al CNAPMC, cele două evenimente vor reuni reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, autorităţilor portuare, Consiliului Concurenţei, partenerii consorţiului proiectului DAPhNE precum şi reprezentanți ai stakeholderilor implicaţi în activitatea portuară.

Proiectul DAPhNE – Rețeaua porturilor dunărene se derulează în perioada ianuarie 2017 – iunie 2019 și este finanțat prin Programul Transnațional Dunărea. Proiectul are un buget de 2.841.434,65 Euro și este implementat de un consorțiu format din 15 parteneri din Austria, Slovacia, Ungaria, Croația, Serbia, România și Bulgaria.

Proiectul DAPhNE își propune să faciliteze o dezvoltare echilibrată a porturilor dunărene, ca noduri multimodale accesibile și ecologice, pentru sistemul de transport din regiunea Dunării și să le transforme în centre economice active care să funcționeze ca un catalizator pentru creșterea economică și crearea de locuri de muncă de înaltă calitate. Proiectul creează o platformă de lucru permanentă și bine gestionată care abordează cele mai urgente probleme ale porturilor cu ajutorul unor ghiduri, recomandări și activități pilot, bazate pe cele mai bune practici, care la finalul proiectului se vor concretiza printr-o strategie de dezvoltare de ansamblu și un plan de acțiune pentru aceste porturi. Soluțiile elaborate de consorțiu vor fi distribuite către peste 60 de porturi dunărene ca posibile modele de aplicat.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions