Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Fix ce îi lipsea. Cazinoul din Constanța, iluminat arhitectural

Published

on

Cazinoul din Constanta se afla, de mult timp, in pericolul de a se prăbuși in mare. Autoritățile au trimis documentele privind lucrările de reabilitare si restaurare de la una la alta, iar licitațiile au fost contestate in mod repetat.

Recent, autoritatea locală a inceput… conservarea clădirii – monument a României. Ce înseamna asta? De jur împrejurul clădirii au fost montate panouri care, teoretic, ar proteja Cazinul de furia marii negre in perioada iernii.

Astazi, Asociația Culturală pentru Educație prin Artă a anunțat, printr-un comunicat de presa, ca va realiza un spectacol auditiv și de lumini la Cazino. Astfel, frumoasa clădire va fi repusă în lumină în cadrul proiectului „Mă vezi? 1918 într-o altă lumină”.

Scopul acestui proiect este de a atrage atenția asupra unor monumente arhitecturale care au fost abandonate sau uitate, dar și pentru a le repune în atenția locuitorilor pe cele care încă sunt active.

Advertisement
usr

Asociația ARCHÉ  și, în special, Casino Rush – proiectul datorită căruia Cazinoul din Constanța a fost înscris pe lista Celor 7 Situri Europene în Pericol și beneficiază acum de lucrări de punere în siguranță a construcției – rezonează, susțin și se alătură cu entuziasm aceastei inițiative.

Concret, evenimentul se va desfășura, pe 6 noiembrie, la ora 19:30.

Light designer-ul si initiatorul proiectului vor fi disponibili pentru interviuri de la 19:00. Show-ul dureaza 15 minute si se va repeta de 5 ori in seara respectiva.

Show-ul de lumini special conceput pentru fiecare clădire în parte este însoțit de un spectacol auditiv care relatează poveștile neștiute ale spațiilor pe care le iluminăm prin intermediul vocii actorului Șerban Pavlu.

Proiectul „Mă vezi? 1918 într-o altă lumină” este unul amplu, demarat în București pe 29 octombrie. S-a desfășurat în mai multe spații cu o adevărată importanță istorică în ultimii ani, precum Ateneul Român, Muzeul George Enescu, Palatul Regal etc, iar după Constanța, proiectul va continua evidențiind clădiri din Iași, Sighet, Arad și Alba Iulia.

Advertisement
usr

Foto și video de la spațiile unde deja a avut loc spectacolul de lumini veți găsi pe pagina de Facebook a Asociației Culturale pentru Educație prin Artă.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions