Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Societate

Fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, cere DEMISIA directorului ANM

Published

on

Ciclonul care a lovit Grecia și a produs pagube materiale și umane considerabile în insula Halkidiki, ucigând și doi români, mama și fiu, ar putea să provoace incidente și în România, pe litoral. Declarația îi aparține directorului general al ANM, Elena Mateescu. Aceasta a făcut aceste afirmații joi seară, într-o emisiune la Antena 3.

Deputatul Mircea Titus Dobre, fostul ministru al Turismului, consideră că directorul ANM ar trebui să își dea demisia, dacă nu mai poate emite prognoze meteo corecte. În caz contrar, Dobre o acuză pe șefa ANM că distruge turismul de pe litoralul românesc.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fostul șef de la Turism susține că mulți români și-au anulat rezervările, după ce direcorul ANM a emis prognoze alarmante.

Iată intreaga declarație a fostului ministru Dobre:

Directorul general al  ANM, Elena Mateescu, a afirmat aseară la un post de televiziune că fenomenul meteo care a generat furtuna devastatoare din Grecia ar putea să provoace incidente şi în România.

Directorul ANM să explice dacă mai poate face prognoze corect. Dacă nu, să-și dea demisia!

Declarațiile hazardate și panicarde ale directoarei ANM, Elena Mateescu, au golit litoralul românesc, în acest weekend. Joi, 11 iulie, directorul general al ANM a afirmat că fenomenul meteo care a generat miercuri o furtună devastatoare în Grecia, soldată cu sute de victime, între care și șase morți, ar putea să provoace incidente şi în România, litoralul urmând să fie afectat. 
Vestea că sunt şanse ca ciclonul din Grecia să lovească şi România, mai ales litoralul românesc, a determinat mii de români să-și anuleze rezervările pentru acest weekend. „Furtuna violentă care a lovit regiunea Halkidiki din Grecia ar putea ajunge şi în România” – sunt cuvintele directoarei ANM, care au indus panica în populație. „Prognoza meteorologică indică un grad mai mare de instabilitate atmosferică, mai ales pentru partea de de vest, centru și zona de munte în cursul zilei de sâmbătă. 
Acest sistem frontal, cu deplasare spre partea de est, aduce duminică un grad mai mare de instabilitate în cea mai mare parte a țării, cu cantități mai mari de precipitații în special în est și sud-est. (…) 
În funcție de poziționarea nucleului ciclonului, vom monitoriza situația, cu siguranță pe parcursul dimineții de sâmbătă, dacă modelele își vor păstra din perspectiva structurii și poziționării acestui ciclon în zona țării noastre care să aducă fenomene meteorologice severe, vom emite o avertizare generală”, 
a declarat Elena Mateescu, la Antena 3.
În cursul zilei de sâmbătă s-au emis averitizări din vreme severă pe litoral, inclusiv cod portocaliu de furtuni, deși aceste fenomene nu s-au înregistrat. „Să ne răspundă doamna director ANM dacă nu are echipamente performante pentru a da prognozele corect. Dacă nu există aceste echipamente sau specialiștii de la ANM nu știu să le folosească, atunci ar trebui să elibereze posturile. 
Tot doamna director ANM a declarat că populația trebuie să se pregătească pentru un dezastru, până la sfârșitul acestei luni, deși, cu altă ocazie, explica faptul că nu se pot da prognoze corecte pentru o perioadă mai lungă de trei zile. 
Dacă va continua în acest fel, va reuși să distrugă turismul românesc, nu doar pe Litoral, ci și în celelalte zone ale țării. 
Solicit demisia directorului ANM și cer Guvernului României să ia urgent măsuri, înainte de a se distruge tot ce a mai rămas în această țară”, a declarat Mircea Titus Dobre, deputat de Constanța, fost ministru al Turismului.
În urma incidentului provocat de prognoza greșită de ANM, în acest weekend, este absolut necesară o anchetă în urma căreia să se stabilească din ce motive nu se pot face prognoze meteo corecte și dacă se poate considera sabotaj acțiunea de saptămâna aceasta. Acțiunile de prevenție sunt absolut necesare, în caz de fenomene meteo extreme, dar nu se fac prin emiterea și propagarea unor mesaje menite să inducă panică, având ca rezultat anularea rezervărilor în structurile de cazare din zonele turistice, cu precădere pe Litoral. 
Pe de o parte, pericolele fenomenelor atmosferice extreme trebuie să fie gestionate prin informarea populației în legătură cu măsurile care trebuie să fie luate, în caz de furtună, tornadă, grindină, etc. 
Nicio țară din lume nu își blochează turismul pentru că pot exista furtuni de vară.

Citiți și:

Vremea o ia razna! Ciclonul care a distrus insula Halkidiki ar putea lovi și România.

sursa foto: Eforie Online

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions