Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Administratie

Fostul viceprimar Costin Răsăuțeanu: „Poliția locală NU trebuie să fie o unealtă de teroare pentru mediul de afaceri“

Published

on

Consilierul local al PSD, fostul viceprimar al Constanței Costin Răsăuțeanu, a declarat că salută faptul că, din cele 15 amendamente depuse de formațiunea sa pentru modificarea, completarea și abrogarea anumitor articole propuse în Regulamentul de organizare și funcționare al agenților economici, au fost aprobate 11.

„Amendamentele au fost preluate și depuse ca urmare a consultărilor pe care le-am avut cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Constanța, având în vedere contextul #economic și #social actual, dar și provocările agenților economici pe care le au în fiecare zi pentru a rezista. Am reușit să adoptăm 11 amendamente extrem de importante!“, a declarat Costin Răsăuțeanu.

Fostul viceprimar spune că, din păcate, nu a trecut amendamentul privind eliminarea posibilității confiscării bunurilor și a banilor.

„Rolul nostru, ca for legislativ, este acela de a simplifica, de a debirocratiza și de a sprijini mediul de afaceri! Trebuie să ținem cont de necesitatea salvării locurilor de muncă, de a crea altele noi și de a evita îngreunarea sau blocarea activității comerciale! În plus, este inacceptabil ca o Autoritate locală să încurajeze un comportament coercitiv! Trebuie să înțelegem nevoia de a sprijini și de a promova un mediu de afaceri sănătos și prosper. Sunt deja foarte multe controale pe care agenții economici trebuie să le suporte. Sunt deja hăituiți de instituții de control. Sunt mai mult de 15 controale care se fac de către entități diferite. Și, de cele mai multe ori li se cer aceleași lucruri. Mai lipsea Primăria! Poliția locală NU trebuie să fie o unealtă de teroare pentru mediul de afaceri serios din orașul nostru. Trebuie să înțelegem că fiecare afacere funcționează ca o rotiță extrem de importantă într-un angrenaj economic mai complex. Fiecare rotiță, cât de mică ar fi ea, face ca întregul mecanism să funcționeze perfect. Suntem conștienți că trebuie să existe un echilibru între control și susținere. Prin urmare, amendarea acestui regulament are menirea să ajute mediul de afaceri, să aducă bani la bugetul local și să contribuie la creșterea economică.“, a subliniat Costin Răsăuțeanu.

Amendamentele propuse de Răsăuțeanu la proiectul de hotărâre nr 184/21.04.2023:

  1. ART. I pct. 5 din PH 184/21.04.2023, referitor Art. 9 (3) din HCL 427/2017, SE ELIM-INA  literele C si D (avizare anuala).
  2. ART. I pct. 6 referitor Art. 12 litera c din HCL 427/2017 SE MODIFICA astfel : “ Acor-durile proprietarilor imobilelor limitrofe (pe hotar) cu destinatia de locuinta se vor so-licita doar pentru unitatile care desfasoara activitate economica peste ora 24:00 si inainte de ora 8:00 in timpul saptamanii si peste ora 1:00 si inainte de ora 8:00 in week-end.
  3. ART. I pct. 7 referitor la Art.12 litera f) din HCL 427/2017 SE MODIFICA astfel : “ In cazul in care presedintele asociatiei de proprietari/locatari refuza sa dea acor-dul,operatorul economic va da o declaratie pe proprie raspundere in acest sens( se va specifica motivul refuzului) si dosarul va fi supus spre analizare”  SE INTRODUCE : aceeasi declaratie se va da si pentru persoanele fizice care refuza sa-si dea acordul, în imobilele unde nu exista asociatie de proprietari.
  4. ART. I pct. 9 referitor la ART.16 (1) din HCL 427/2017 “Documentele necesare pentru eliberarea autorizatiei de functionare sunt urmatoarele” SE ELIMINA punctul 2 si anume “acordurile proprietarilor imobilelor limitrofe(pe hotar) cu caracter de locuinta si declaratia pe propria raspundere a solicitantului cu privire la autenticitatea acorduri-lor(unde este cazul).
  5. ART. I pct. 10 referitor la ART. 16 din HCL 427/2017, SE ELIMINA literele C si D.
  6. ART. I pct. 14 referitor la ART. 20, din HCL 427/2017 SE ELIMINA literele C si D.
  7. ART. I pct. 15 referitor la ART. 22 litera b) din HCL 427/2017, aceleasi amendamente ca la punctul 3. SE COMPLETEAZA : aceeasi declaratie se va da si pentru persoanele fi-zice care refuza sa-si dea acordul, în imobilele unde nu exista asociatie de proprietari.
  1. ART. I pct. 17 referitor ART.26 (3) din HCL 427/2017, SE ELIMINA litera c) respectiv : “structura functionala cu competenta in domeniul autorizarii isi rezerva dreptul de a reanaliza documentatia depusa initial, si acolo unde se impune, se va solicita com-pletarea documentatiei cu alte inscrisuri”.
  2. ART. I pct. 41 referitor art. 50 alin.(3) pct.2 din HCL 427/2017, SE COMPLETEAZA astfel : de la Poarta 1 pana la Port Tomis, Zona port Tomis si Zona peninsulara”.
  3. ART. I pct. 45 referitor la art. 62 SE INTRODUCE alin (4), din HCL 427/2017, care va avea urmatorul cuprins:

Sanctiunile contraventionale aplicate prin procese verbale de contraventie comunicate trebuie sa fie necontestate in instanta in termenul  legal de 15 zile sau plangerile contraventionale depuse in instanta trebuie sa fie respinse prin hotarari definitive.

Masura suspendarii va fi aplicata doar in cazurile in care contraventiile constatate anterior prezinta un anumit pericol social ce determina suspendarea si faptele savarsite nu se considera a fi fost sanctionate suficient prin amenda contraventionala aplicata.

Anterior masurii suspendarii activitatii cu indeplinirea acelorasi conditii se vor aplica gradual sanctiuni complementare, in sensul ca prima sanctiune aplicabila este modificarea orarului de functionare si reducerea acestuia in intervalul 8-22.

  1. ART. I pct. 46 referitor la art. 63 pct. (10), din HCL 427/2017, SE COMPLETEAZA “ CU RESPECTAREA DISPOZITIILOR ARTICOLULUI 62 alin (4) conform amendamen-telor.

Amendamentele PSD, dar respinse de consilierii locali

  1. ART. I pct. 48 referitor la art. 70 lit. a), din HCL 427/2017, SE ELIMINA prevederile “ se vor confisca sumele de bani rezultate din documentele justificative privind sumele incasate”.
  2. ART. I pct. 49 referitor la art. 70 lit. i), din HCL 427/2017, SE ELIMINA prevederile “ sanctiunea complementara a confiscarii bunurilor destinate, folosite sau obtinute din savarsirea contraventiei. Se vor confisca sumele de bani realizate din documente justificative privind sumele incasate , precum si cele identificate asupra comerciantului”.
  3. ART. I pct. 50 referitor la art. 70 lit. o), din HCL 427/2017, SE ELIMINA prevederile “sanctiunea complementara de confiscare a bunurilor destinate,folosite sau rezultate din savarsirea contraventiei”.
  4. ART. I pct. 50 referitor la art. 70 lit. p), din HCL 427/2017, SE ELIMINA prevederile “iar veniturile realizate ilicit in perioada dintre data suspendarii activitatii comerciale si momentul constatarii si savarsirii noii contraventii se confisca”.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions