Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

(FOTO) Acțiune a polițiștilor rutieri în județul Constanța. Au reținut 8 permise de conducere

Published

on

politia rutiera

Ieri, 21 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier și al formațiunilor rutiere au desfășurat o acțiune pentru depistarea conducătorilor auto care depășesc vitea legală, folosind aparatele radar. Acțiunea a fost derulată în cadrul operațiunii ROADPOL „Speed Marathon”, organizată, la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române.

Acțiunea s-a desfășurat pe DN2A, DN 39 și DN 3, în municipiile Constanța, Mangalia și în orașul Năvodari, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de peste 40.000 de lei.

Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 8 permise de conducere și a fost retras un certificate de înmatriculare.

Advertisement
usr

În perioada 1 ianuarie – 21 aprilie a.c., în județul Constanța, din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condițiile de drum, au avut loc 28 de accidente rutiere, în urma cărora 2 persoane au decedat, 5 au fost rănite grav și 45 rănite ușor.

În România, viteza maxima admisă în localități este de 50 km/h sau 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90 km/h sau 100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi.

”Recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză aplicabil pe tronsonul de drum pe care circulă, să adapteze, în permanență, viteza la condițiile meteo-rutiere, să circule cu prudență și să respecte semnalele polițiștilor rutieri.

Pietonilor le recomandăm să respecte regulile de circulație aplicabile lor. Aceștia trebuie să traverseze strada pe marcajul pietonal, în dreptul indicatoarelor ”Trecere pentru pietoni”, iar, acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora, să evite să pună conducătorii de autovehicule în situația de a frâna brusc, pentru a le acorda prioritate, și să constituie, prin comportamentul lor, un exemplu pozitiv pentru cei mici.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

politia rutiera

politia rutiera

politia rutiera

politia rutiera

politia rutiera

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions