Lucrările de instalare a Sistemului Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) de la Constanța continuă.
Lucrările de montare continuă pentru asigurarea celei de-a doua infrastructuri necesare pentru o capacitate de 150 paturi, destinată pentru triajul și izolarea pacienților infectați cu COVID-19, odată cu sosirea celui de-al doilea convoi militar, care a ajuns pe Stadionul Portul din Constanța cu materialele necesare.
După terminarea activităților de montare și operaționalizarea logistică, va urma operaționalizarea medicală care prevede dotarea cu aparatură medicală a facilităților medicale și obținerea acreditării/avizării a SMMIT Constanța de către Ministerul Sănătății.
În cursul zilei de azi, jurnaliştii constănţeni au avut o întâlnire cu conducerea acestui sistem medical.
Încă de la început, s-a specificat faptul că acest sistem a fost achiziţionat din Olanda de către Direcţia Medicală a MApN.
De asemenea, s-a subliniat faptul că luni s-a terminat ridicarea acestei facilităţi şi deja a început instalarea echipamentelor medicale, care au ajuns la Constanţa.
“Am avut sprijin din partea tuturor instituţiilor locale.”, a spus e lt.col dr. Cătălin Boca, care va coordona activitatea SMMIT.
De asemenea, a menţionat şi faptul că o facilitate asemănătoare a fost instalată şi la New York, precum şi în multe alte localităţi ale lumii.
“Scopul acestei facilităţi este de a veni în sprijinul unităţilor sanitare medicale din Dobrogea pentru a uşura şi decongestiona spitalele.” a precizat lt. col. dr. Boca.
El a mai spus că în acest spital, care este o secţie extinsă a Spitalului Militar de Urgenţă Constanţa, vor fi tratate cazurile uşoare şi medii, iar celelalte cazuri vor fi preluate de către Spitalul de Boli Infecţioase.
De asemenea, a explicat că există un protocol între Spitalul Militar Constanţa şi Spitalul CFR.
“Spitalul CFR, acest corp de clădire va fi în coordonarea Spitalului Militar. La momentul actual, destinaţia spaţiilor de acolo este de a caza personalul medical care va lucra în acest campus. Dacă ulterior va fi nevoie de mai multe paturi de tratament, capacitatea campusului poatre fi mărită.”, a spus lt.col. Boca.
Personalul care va deservi această capabilitate este format din personal al Spitalului militar Constanţa, personalul Spitalului CFR şi personalul de la Centrul de medicină navală Constanţa.
Dacă lucrurile vor deveni mai complicate, şi alte structuri ale armatei vor aduce personal în sprijin.
Personalul medical şi nemedical care va deservi SMMIT este în jur de 220-230 de persoane.
O parte din aparatura medicală a ajuns la Constanţa.
“În momentul de faţă sunt 6 ventilatoare, 20 de concentratoare de oxigen. De altfel, spitalul este dotat şi cu un sistem de presiune negativă, camerele beneficiază de presiune negativă. Sunt nişte aparate de filtrare care vor crea presiune negativă tocmai pentru a împiedica răspândirea aerosolilor, care sunt potenţial contaminaţi cu virusul COVID-19.”, a spus dr. Boca.
În curând va sosi la Constanţa şi un aparat de testare PSR pentru testarea pacienţilor pentru acest virus.
55 de paturi are această facilitate dar campusul adiţional poate găzdui peste 100 de persoane.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta