Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

(FOTO) Elevi ai Liceului Economic ”Virgil Madgearu”, în vizită la Stația de epurare Constanța Nord

Published

on

Zeci de elevi de la Liceul Economic „Virgil Madgearu” din Constanța au fost invitați astăzi, 28 iunie, la Stația de epurare Constanța Nord. Vizita se încadrează în graficul de activități al proiectului POCU “Stagii de practică inovative în domenii de specializare inteligentă”, desfășurat de unitatea școlară în parteneriat cu RAJA SA. Liceenii din clasa a XI-a au fost însoțiți de prof. coordonator și expertul în programe de învățare la locul de muncă.

Destinși și cu chef de învățat, nerăbdători să descopere lucruri noi – astfel au ajuns la primele ore ale dimineții liceenii, la Stația de epurare Constanța Nord din oraș. Deși au lăsat deoparte cărțile, deoarece au intrat în vacanța mare, elevii nu au ezitat să intre în dialog cu specialiștii din domeniul apei și să pună întrebări privind procesul tratării apelor menajere.

Oaspeții au aflat că povestea apei preluate din sistemul de canalizare în stația de epurare începe cu zona grătarelor rare, locație unde se face o filtrare grosieră a apei reziduale. A urmat camera SCADA, destinată monitorizării și controlului proceselor tehnologice, iar turul stației a continuat cu vizitarea bioreactoarelor și a decantoarelor, locuri special amenajate și acoperite, în care apa este tratată pentru a fi curățată de toate impuritățile și apoi verificată, astfel încât la finalul procesului de epurare să fie redată circuitului natural, în perfectă stare, în Marea Neagră.

Instruirea practică, timp de mai bine de o oră, a trecut repede și cu folos, au declarat liceenii. “Am rămas impresionată să văd modul în care, datorită tehnologiilor de ultimă generație, apa devine atât de curată atunci când ajunge în mare”, a spus o elevă.

Advertisement
usr

La rândul lor, cadrele didactice prezente la eveniment au subliniat importanța lecției despre epurarea apei.

“Vizita elevilor de la Liceul “Virgil Madgearu” la Stația de epurare Constanța Nord este foarte importantă în contextul în care ei participă la un program finanțat de Uniunea Europeană pentru stagii inovative în acest domeniu, mai ales că noi am început cu ei un astfel de program care susține faptul că apa reprezintă factorul determinant pentru omenire în momentul de față și pentru viitor. Uniunea Europeană finanțează astfel de programe care în final să conducă la rezolvarea problemelor de apă și de mediu”, a precizat unul dintre profesori.

”Compania de apă RAJA Constanța menține deschisă poarta învățării continue pentru educarea tinerei generații, în vederea conștientizării problemelor de mediu și protejării naturii.”, au precizat reprezentanții Biroului de comunicare.

 

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions