Locuitorii municipiului Constanța semnalează zilnic probleme în toate cartierele din oraș. De la străzi neasfaltate, pline de gropi și mizerii și până la proasta gestionare a fiecărui spațiu liber, respectiv transformarea oricărui colț liber în mormane de beton.
De asemenea, spațiile verzi constituie o problemă serioasă a orașului de la malul Mării Negre. Constănțenii au ieșit și în stradă pentru a-i cere primarului să oprească avalanșa de construcții.
Și, în condițiile în care Constanța are tot mai puține parcuri, nici pe cele existente administrația a cărei activitate o coordonează Decebal Făgădău, nu este în stare să le păstreze în condiții decente. Mult discutatul parc din centrul Constanței – parcul arheologic – a fost recent dat în folosință, după ce lucrările au fost mult întârziate și au durat mai bine de… 3 ani! Acum, parcul arată ca un morman de gunoi și mizerii. Spațiile verzi nu sunt îngrijite, de gunoaie și coji de semințe te împiedici la tot pasul, iar iarba tunsă – după cum puteți vedea în imaginile pe care vi le prezentăm – s-a transformat deja în fân.
Așa arată centrul municipiului Constanța, oraș turistic european! Pentru toate acestea, cine se face vinovat? Care considerați că sunt soluțiile pentru ca municipiul Constanța să devină cu adevărat unul turistic, iar astfel de imagini să nu mai existe.
Concluziile vă aparțin.
De reținut! Reabilitarea parcului arheologic din Constanţa a durat mai bine de trei ani.
Lucrările au constat în reabilitarea aleilor, ale spaţiilor verzi, amenajarea de trotuare și montarea mobilierului urban. De asemenea, au fost amenajate zone destinate petrecerii timpului liber pentru copii, zone de relaxare pentru adulţi, iar proiectul include și un sistem de camere de supraveghere.
Costul lucrărilor se ridică la peste 15 milioane de lei, bani daţi – iniţial – de Uniunea Europeană.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta