Conecteaza-te cu noi

Societate

Fregatele ”Regele Ferdinand” și ”Regina Maria”, de 90 de ani în serviciul Marinei Militare

Published

on

Forțele Navale Române au sărbătorit luni, 7 septembrie, 90 de ani de la intrarea în serviciul Marinei Militare a distrugătoarelor „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”, predecesoarele fregatelor care le poartă astăzi numele. Momentul a fost marcat prin organizarea unei ceremonii militare și religioase, în Portul Militar Constanța, prin care au fost rememorate reușitele îndeplinite de-a lungul timpului de cele două distrugătoare, precum și prin depunerea unei coroane de flori în Cimitirul Central, la mormântul căpitan-comandorului Alexandru Dumbravă, fost comandant al distrugătorului „Regina Maria”.

Cele două distrugătoare au fost construite, în perioada 1927-1930, în șantierele navale italiene CTT & Pattison, și au acostat, la data de 7 septembrie 1930, în portul Constanța. Ca parte a careului de ași al Marinei Regale Române, au scris file importante în istoria României, prin participarea, realizată cu curaj și sacrificiu, la cele peste 30 de operațiuni de război și de apărare a litoralului maritim, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, și prin reușita evacuării trupelor române și germane din Crimeea, în perioada 5 aprilie – 14 mai 1944, intrată în istorie drept „Operațiunea 60.000”.

Tradiția distrugătoarelor a fost continuată prin intrarea în serviciu, la 9 septembrie 2004, respectiv la 21 aprilie 2005, a fregatelor „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”, care, începând cu anul 2005, au dovedit o prezență constantă în cadrul exercițiilor și misiunilor executate la nivel național sau alături de partenerii străini și aliații NATO.

”Bun cart înainte echipajelor fregatelor „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”! La mulți ani!”, a precizat Biroul de presă al Forțelor Navale Române.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions