Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Grădina Zoologică a Constanței va avea de anul viitor lemurieni din Madagascar

Published

on

De anul viitor, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța va găzdui mai multe exemplare de lemurieni din Madagascar. Instituția pregătește deja casa maimuțelor care va constitui una din atracțiile sezonului viitor. Se lucrează de zor la amenajare, pe aleea principală, într-o zonă învecinată expoziției de păsări exotice. Deși casa maimuțelor va fi gata din timp, primele exemplare vor ajunge aici abia în lunile martie-aprilie, pentru a beneficia de o mai bună adaptare.

“Deja le facem amplasamentul, le pregătim condițiile, însă nu vrem ca să-i aducem în mijlocul iernii ca perioada de adaptare, ci să aibă o perioadă de adaptare progresivă. Probabil că undeva în martie-aprilie, înainte de sezon, vom aduce acești lemurieni care vor constitui o primă prezență la Complexul Muzeal, la Grădina Zoologică din Constanța, numită și Microrezervatie.

Ei ne vor transmite informații vis-a-vis de strămoșii noștri, vis-a-vis de responsabilitățile față de anumite animale care din păcate trăiesc în medii restrânse, trăiesc în medii care suferă de prezența omului, de impactul antropic și care din păcate se află într-o situație de restriște.

Cei pe care-i aducem, nu suferă – este vorba de ringtails, sau cei cu coadă inelată, însă alte specii de lemurieni suferă de “condițiile” oferite de om. Spun în ghilimele condiții, pentru că nu sunt întotdeauna cele mai favorabile menținerii lor în natură” spune Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Lemurienii sunt maimuțe mici care populează cu predilecție insula Madagascar. Însă și în acest habitat natural al lor, lemurienii au devenit o specie în pericol, fiind vânați de braconieri. În general, maimuțele din această specie se hrănesc cu fructe și frunze, cu flori, rădăcini, semințe, dar și insecte. Lemurienii sunt animale sociale, care trăiesc în grupuri mari, de până la 30 de indivizi. Un astfel de grup este condus întotdeauna de o femelă dominantă.

Advertisement
usr

În clipul atașat puteți afla mai multe detalii despre inițiativa CMSN.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions