Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

GREVĂ JAPONEZĂ în toate unitățile sanitare și în cele de asistență socială

Published

on

greva japoneza

Începând de astăzi, 7 iunie, membrii SANITAS din Sănătate și Asistență socială intră în grevă japoneză. Protestul sindicaliștilor începe cu purtarea banderolelor pe mână.  Printr-un comunicat de presă, liderii sindicaliștilor anunță că nu mai acceptă jumătăți de măsură. De asemenea, le-au transmis decidenților politici să nu interpreteze ca un semn de slăbiciune faptul că nu întrerup deocamdată activitatea.  Iată postarea lor:

”În atenția decidenților politici!

Nu vă lăsați amăgiți, greva japoneză anunțată de membrii SANITAS din Sănătate și Asistență socială începând cu data de 7 iunie este un semnal puternic că nimeni nu mai acceptă ”jumătăți de măsură”!

Nu interpretați ca un semn de slăbiciune faptul că începem protestul cu banderolele pe mână, faptul că nu întrerupem deocamdată activitatea în instituții publice medicale, medico-sociale, de asistență socială etc. Este doar un ultim răgaz pe care l-am acordat guvernanților în urma dialogului de săptămâna trecută, la cererea acestora.

Advertisement
usr

În acest moment, orice amânare a soluțiilor la TOATE revendicările SANITAS nu va face decât să rupă supapa tuturor nemulțumirilor adunate de angajații celor două sisteme în ultimii ani! Ați ”contabilizat” până acum:
• Aplicarea parțială și inechitabilă a Legii salarizării bugetare în Sănătate și în Asistență socială;
• ”Parazitarea” Legii salarizării bugetare cu fel de fel de ordonanțe de urgență și hotărâri de guvern care au blocat sporurile, au afectat indemnizațiile de hrană și, în ultimă instanță, au diminuat veniturile angajaților din cele două sisteme;
• Gestionarea pandemiei cu prețul unor presiuni extreme puse pe salariații din spitale, centre de asistență socială, centre medicale etc., situație care a adus Sănătatea și Asistența socială la limita de rezistență;
• Blocarea dialogului social și tergiversarea semnării contractului colectiv de muncă;
• Sub-finanțarea cronică a Sănătății și a Asistenței sociale.

Nu vrem să provocăm turbulențe în sistemul de Sănătate și de Asistență socială, nu vrem să ”dinamităm” dialogul social; vă atenționăm doar că vă aflați în ”ochiul furtunii”, acolo unde acalmia este doar aparentă!”

Revendicările sindicaliștilor sunt deblocarea posturilor în sistemul sanitar public,  punerea în aplicare, în integralitatea sa, a Legii nr. 153/2017 pentru toţi angajaţii din sistemul de sănătate; acordarea salariilor de bază din grilă tuturor angajaţilor; calcularea tuturor sporurilor prin raportare la salariul aflat în plată; calcularea tarifului orar pentru gărzi prin raportare la salariul aflat în plată; calcularea indemnizaţiei de hrană prin raportare la salariul minim brut pe ţară actual.

De asemenea, se solicită reluarea discuţiilor asupra proiectului de lege a salarizării cu respectarea principiilor stabilite în cadrul grupului de lucru de la nivelul Ministerului Sănătăţii, acesta asigurând: predictibilitatea creşterii veniturilor fiecărui salariat din sistem, o ierarhie corectă şi echitabilă a salariaţilor din sistem.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions