Conecteaza-te cu noi
palaz

Exclusiv

Grigore Comănescu: „Cum vă explicaţi, domnule senator Puiu Haşotti, că fratele dvs obţine hotărâri judecătoreşti ilegale?”

Published

on

Senatorul constănţean Puiu Haşotti l-a notificat, prin executor judecătoresc, pe omul de afaceri Grigore Comănescu să-şi ceară scuze în mod public pentru afirmaţiile pe care acesta din urmă le-ar fi făcut în cadrul mitingului de protest din 21 noiembrie 2015. „Pe întreg parcursul lunii noiembrie 2015, în cadrul a numeroase interviuri şi comunicate publicate în mass-media locală, precum şi în mod public în cadrul unor mitinguri, aţi formulat acuzaţii grave de corupţie şi criminalitate organizată, legate de presupusa mea implicare în două afaceri judiciare – subiectul carierei de la Sibioara şi cel al taxelor şi impozitelor impuse de Primăria Năvodari uneia dintre societăţile dumneavoastră”, arată senatorul Haşotti în notificarea sa. Considerându-se lezat în interesele sale, Puiu Haşotti l-a somat pe Grigore Comănescu să transmită un comunicat de presă, în care să dezmintă în mod expres acuzaţiile formulate. Iată, mai jos, comunicatul transmis în cursul acestei zile de Grigore Comănescu redacţiilor constănţene:

 

Domnule senator Puiu Haşotti,

            Am primit de la executorul judecătoresc somaţia dvs. de a-mi cere scuze în mod public pentru afirmaţiile pe care le-aş fi făcut vizavi de implicarea dvs. în activităţi ilegale cu consecinţe nefaste asupra activităţii grupului de firme pe care îl conduc. Deşi nu aţi descris afirmaţiile care vă lezează, totuşi prin prezenta îmi cer scuze.

Advertisement
usr

Deja am pierdut 3,5 milioane de euro, cu titlul de taxă fiscală şi penalităţi. După cum ştiţi, în România nu i s-a mai impus nimănui o astfel de taxă fiscală. E cea mai mare, din toate timpurile. Noi am asanat o mlaştină cu acordul Apelor Române, însă primarul din Năvodari, a cărui eliberare din puşcărie o cereaţi dumneavoastră la un miting din 2012 încălcând independenţa justiţiei, a socotit lucrarea drept o depozitare de piatră şi nisip pe un teren public.

Hasotti-MateiMăsura a fost special gândită pentru noi. Ca dovadă, vecinilor noştri, care au asanat la rândul lor mlaştinile şi focarele de infecţie de pe terenurile Primăriei, nu li s-a impus nicio taxă fiscală, de niciun leu. Alte persoane, apropiate primarului, au primit folosinţa unor terenuri cu 0,92 lei/mp/an, însă de la noi s-au pretins 3 lei/mp/zi , respectiv două milioane de euro şi penalităţi de încă un milion şi cinci sute de mii de euro. Pentru această impunere strâmbă, ni s-au indisponibilizat bunurile şi ni s-au poprit conturile.

Deja am pierdut o porţiune din exploataţia minieră Sibioara II – Valea cu Izvorul, într-un proces deschis de două pensionare reprezentate convenţional de fratele dvs., dl. avocat Ionel Haşotti. Noi nu am fost parte în acel proces. S-au judecat clientele fratelui dvs. cu Primăria Lumina, condusă atunci de colegul dvs de partid, dl. Ion Roman, care vă era subordonat pe linie politică. Fratele dvs. şi dl. Roman s-au învoit să aducă un expert judiciar de la Brăila, care a scris în raportul său că pe teren se găsea o carieră, dar nu aceea pe care noi o exploatam în mod legal, cu titlu de folosinţă, licenţă minieră şi redevenţe plătite la zi, ci una istorică (deci inactivă), care s-ar fi înfiinţat în secolul XIX. Expertul la numirea căruia s-au învoit, în dauna noastră, fratele dvs şi subordonatul dvs politic a omis să scrie în raportul său că terenul nu era liber de sarcini, fiind ocupat de exploatarea minieră actuală şi astfel nu putea fi retrocedat în natură, în conformitate cu prevederile art. 4 alin 1 din Legea 1/2000. Subordonatul dvs politic a mai omis să spună instanţei că Primăria Lumina retrocedase deja, pe alte amplasamente, bucăţi din fostul lot 7/1894, a cărui restituire, integrală şi pe vechiul amplasament, o cerea fratele dvs în numele clientelor sale. Deşi nu moşteniseră nimic, pensionarele reprezentate de fratele dvs au primit recunoaşterea calităţii de persoane îndreptăţite la retrocedare, din partea doamnei judecător Eugenia Corina Jianu. O cunoaşteţi pe doamna Jianu? Nu este un an de când a fost trimisă în judecată sub acuzaţia că a luat mită ca să pronunţe hotărâri judecătoreşti prin fraudă la lege, în favoarea primarului din Năvodari. Pe primar cu siguranţă vi-l amintiţi, că doar aţi participat şi aţi cuvântat la mitingul anti-justiţie din 2012, cerând eliberarea lui din puşcărie. Doamna Jianu s-a oprit la certificarea calităţii, altfel incerte, de moştenitoare pentru clientele fratelui dvs, refuzând să le retrocedeze vechiul amplasament ocupat legal de cariera noastră. În schimb, o instanţă de recurs a aplecat urechea la susţinerile fratelui dvs că nu ar fi niciun impediment să se retrocedeze „ceea ce constituie cariera”. Ba era un impediment, şi anume articolul 4 alin. 1 din Legea 1/2000 care interzice retrocedarea carierelor active.

Deja am pierdut toate procesele prin care fratele dvs. îmi cere, în numele clientelor lui, să plătesc sume astronomice că nu las eu pensionarele să exploateze cariera retrocedată prin încălcarea legii. În primul proces, nu era nicio carieră, dar acum este? A speculat inclusiv o coincidenţă de nume, ca să mintă instanţele de judecată că eu sunt cel mai mare exportator de capital prin firme off-shore. Nu, domnule senator, Comănescu Grigore nu exportă capital prin firme off-shore, să-i fie ruşine fratelui dvs. pentru minciunile lui.

ionel-hasotti-ziua-de-constanta            Nu din cauza mea nu a reuşit fratele dvs să intre în posesia terenului retrocedat ilegal. Pur şi simplu, OCPI Constanţa a constatat că harta desenată de expertul adus de la Brăila se suprapune peste mai multe proprietăţi private. În consecinţă, în anul 2011, Prefectura Constanţa a emis Hotararea 266, prin care a stabilit că nu se poate face punerea în posesie. După doi ani, în care această hotărâre a produs efecte juridice, a fost numit prefect al Constanţei prietenul dvs, dl. Eugen Bola. Ce-a făcut stimabilul dvs prieten la preluarea funcţiei de prefect? A anulat acel act juridic vechi de doi ani de zile, care din punct de vedere legal nu mai putea fi revocat, deoarece intrase în circuitul civil. Unde eraţi când prietenul dvs a produs acea ilegalitate?

Mă scuzaţi că, la capătul răbdării, adus în pragul falimentului, îngropat cu dreptatea în mână, având poprire pe conturile din care-mi plăteam cei 500 de salariaţi, am îndrăznit să fac un miting de protest. Iertaţi-mă că am îndrăznit să vă întreb: „cum vă explicaţi dvs, care faceţi legea în ţara asta, că fratele dvs obţine, pentru clientele sale, hotărâri care încalcă legea?”. Iertaţi-mă că am îndrăznit să vă întreb cu ce interes aţi scandat pe stradă, în 2012, pentru eliberarea lui Nicolae Matei. Ştiaţi că organele judiciare îl acuzau pe Matei că a pus mâna în mod abuziv pe clădirile şi terenurile taberei de copii de la Năvodari, cea mai mare din România, în conivenţă cu o parte din neamul său? Ştiaţi că îl acuzau de dare de mită către organele de poliţie, în scopul de a se sustrage de la răspunderea penală? Judecătoarea care, după mitingul dvs, l-a eliberat pe Matei, m-a amendat pe mine că am îndrăznit să depun o plângere de tergiversare a unui dosar penal, în care este vizat fratele dvs.

Puiu-Hasotti-Nicolae-Matei            Încă o dată, domnule senator, reţineţi că îmi cer scuze. Perimiteţi-mi, totuşi, să mă îndoiesc de faptul că veţi ţine cont de demersul meu. Intuiţia îmi spune că mă veţi da în judecată. Observ că v-aţi angajat deja un avocat. Eu v-aş sfătui să-l luaţi de avocat pe fratele dvs, că dumnealui nu pierde niciun proces, câştigând chiar şi prin încălcarea flagrantă a legii.

Grigore Comănescu,

Advertisement
usr

înfrânt în procese fabricate, dar neîngenunchiat.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions