Advertisement
Politica

Guvernul vrea să reducă la jumătate numărul secretarilor de stat

Reorganizarea guvernamentală anunțată de Guvernul Ciolacu 2 va duce la o reducere a numărului de secretari de stat, potrivit unor surse guvernamentale. Pe lângă secretarii de stat din ministere sunt și președinții de autorități care au rang de secretari de stat. De la circa 120, numărul secretarilor va scădea la 53-55.

Guvernul are în lucru o analiză legată de reorganizare prin comasarea agențiilor și autorităților statului, a anunțat miercuri premierul Marcel Ciolacu, la finalul unei întâlniri cu ministrul Finanțelor, Tánczos Barna citat de jurnaliștii de la hotnews.ro.

Ciolacu susține că va începe reorganizarea guvernamentală cu structurile din cadrul Secretariatului General al Guvernului, propunerile urmând să fie făcute în cursul acestei luni.

„Sunt anumite propuneri de comasări a acestor autorități de reglementare pe o practică europeană. Eu am făcut foarte multe comparații cu Germania, să vedem cum funcționează acolo și vom veni cu legi care vor modifica aceste lucruri. România are nevoie de o reformă structurală și ne-am asumat acest lucru toți trei co-președinții, împreună cu cei trei vicepremieri și veți vedea că o s-o ducem până la capăt”, a spus premierul.

Ciolacu susține că are deja o analiză asupra structurilor din subordinea sa și așteaptă propuneri de la partenerii de Coaliție.

„Primii pași îi va face prim-ministrul. Vom începe cu o reorganizare și o comasare a agențiilor din cadrul Secretariatului General al Guvernului și a aparatului propriu de funcționare a Guvernului. Eu voi face primul restructurări, cu care o să vin în cursul acestei luni, normal aștept ca și partenerii să facă propuneri și mai mult ca sigur săptămâna viitoare se va întâmpla acest lucru. O analiză proprie împreună cu șeful Cancelariei am făcut și știm ce avem de făcut”, a precizat Ciolacu.

Acesta spune că anul trecut a fost făcut cadrul legislativ care permite aceste comasări.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Mihaela Tîrpan

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Recent Posts

Oficial! Alegerile prezidențiale, stabilite în 4 mai. Tot atunci vor avea loc și alegerile pentru funcția de primar al comunei Limanu

Guvernul a aprobat astăzi calendarul alegerilor prezidențiale și al alegerilor locale parțiale din acest an.… Read More

2 ore ago

Achitarea baronului din Agigea, infirmată de Curtea de Apel Constanța. Dosarul lui Cîrjaliu va fi rejudecat la Tribunal

Curtea de Apel Constanța a desființat astăzi decizia penală pronunțată pe 1 martie 2024 de… Read More

4 ore ago

Trafic restricționat pe b-dul Mamaia și pe străzile Unirii și Ion Rațiu din municipiul Constanța

Lucrările de modernizare a infrastructurii de apă și canalizare finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare… Read More

4 ore ago

Accident rutier în Constanța în fața spitalului de Boli Infecțioase

Astăzi, 16 ianuarie, a avut loc un accident rutier în municipiul Constanța, la intersecția bulevardelor… Read More

5 ore ago

AUR, protest în toată țara: “Nu au înțeles nimic!”

Liderul AUR, George Simion, a anunțat un nou protest pentru ziua de 18 ianuarie în toată… Read More

6 ore ago

Alertă! ”Vot pentru Adeline”, o nouă metodă de înșelăciune pe aplicațiile de mesagerie

În contextul actual al amenințărilor cibernetice, Poliția Română a identificat o tendință de înșelăciune care… Read More

6 ore ago