Conecteaza-te cu noi

Actual

Iată ce amenzi puteți primi dacă incendiați miriștea

Published

on

În fiecare toamnă, în foarte multe localități din întreaga țară au loc incendii de miriște și de vegetație uscată. Ați constatat, de exemplu, că în ultimele zile au fost astfel de probleme inclusiv pe Autostradă, iar traficul a fost serios afectat. În cursul zilei de azi, în acest sens a fost postat pe pagina de facebook a Gărzii Naționale de Mediu un text prin care se face apel la cetățeni.

Iată ce scrie în postare: ”Întrucât, în ultima perioadă, s-a constatat o creştere alarmantă a numărului de incendii cauzate de arderea nesupravegheată a miriştilor și a vegetației uscate, care au generat pagube materiale și chiar pierderi de vieți omenești,Garda Naţională de Mediu face un apel către cetăţeni să nu dea foc miriștilor, deşeurilor menajere sau vegetaţiei uscate, să nu aprindă materiale combustibile pe domeniul public sau pe terenurile pe care le au în proprietate şi să respecte interdicţiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă când au loc amplificări frecvente ale vitezei vântului. Deasemenea, în cazul arderilor în locuri special amenajate, îi atenţionăm pe cetăţeni să ia măsurile care se impun pentru împiedicarea propagării focului în vecinătate, prin supravegherea permanentă a arderii şi prin stingerea jarului după încheierea activităţii.

Vă reamintim că legislaţia în domeniul protecţiei mediului interzice în arderea miriştilor, a stufului, a tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, de câtre persoane fizice sau juridice, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă.

În caz de neconformare, vor fi aplicate sancţiuni constând în amendă de la 3.000 până la 6.000 lei, pentru persoane fizice, şi între 25.000 şi 50.000 lei, pentru persoane juridice.

Precizăm că arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este permisă numai în cazuri excepţionale (carantină fitosanitară, sau pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici), cu obligaţia de a solicita şi obţine, de la autorităţile competente, următoarele documente:
– Accept de la Agenţia pentru Protecţia Mediului
– Permis de lucru cu focul de la primărie – obţinerea permisului de lucru cu focul se face după ce proprietarul terenului a primit acceptul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului.
Totodată, înainte de începerea lucrărilor de incendiere a vegetaţiei uscate, vor fi comunicate data, intervalul orar şi locul în care se intenţionează efectuarea acestor lucrări, la ISUJ şi la Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, şi va fi informat Serviciul voluntar pentru situaţii deurgenţă al localităţii.
Garda Naţională de Mediu solicită, pe această cale, sprijinul administraţiilor publice locale şi al tuturor cetăţenilor de a lua toate măsurile care se impun pentru a preîntâmpina producerea unor noi incendii de mirişti şi vegetaţie uscată, care pot avea efecte devastatoare asupra mediului.”

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions