Ieri au fost prezentate rezultatele examenului de Evaluare Națională. La nivelul județului Constanța, doi elevi de la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” au obținut media 10, sute de elevi au obținut note între 9.00 și 9.99. De asemenea, 100 de elevi au absentat de la examen.
Referitor la rezultatele la EN VIII 2023-2024, înainte de contestații, județul Constanța a urcat 5 poziții în ierarhia națională, față de situația înregistrată la EN VIII 2022-2023 (este pe poziția 17, față de poziția 22), a precizat Mihai Sorin, inspector școlar general al IȘJ Constanța.
În ceea ce privește ierarhia națională pe tranșe de note, de la EN VIII 2023-2024, județul Constanța:
– se situează pe poziția 12, pe intervalul de note cuprins între 9,50-9,99;
– se situează pe poziția 13, pe intervalul de note cuprins între 9,00-9,50;
– se situează pe poziția 11, pe intervalul de note cuprins între 8,50-8,99.
În ceea ce privește mediile obținute de elevii din cele 155 unități de învățământ din județul Constanța:
– 28 de unități de învățământ au obținut medii peste 7,00;
– 50 de unități de învățământ au obținut medii sub 5,00;
– media județului este 6,79, sub această medie situându-se 120 de unități de învățământ.
Mihai Sorin a precizat că simulările județene sunt foarte importante:
”Unii au dat simulări, unii s-au făcut că dau simulări, unii nu au dat și ne-au mai și certat pe diferite canale media. Este evident că simulările județene au avut un impact benefic, cel mai bun exemplu îl constituie, din punctul meu de vedere, rezultatele de la ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 28 ’DAN BARBILIAN’ CONSTANŢA, care a avut un program de activități suplimentare susținut intens. Exemplul negativ îl reprezintă unitățile de învățământ care nu au susținut simulările (consider că nu mai trebuie să revin asupra denumirii acestora, se cunosc).
Cei care au tratat cu seriozitate activitățile de pregătire a elevilor se văd. Din păcate, se văd și cei mulți, care se situează sub media județului și ale căror rezultate afectează ierarhia. Dacă mediile din județul Constanța cuprinse între 8,50 și 10 ne situează pe un loc mult mai bun, înseamnă că unitățile de învățământ situate sub media județului trebuie să depună efort susținut în următorii ani școlari. De altfel, ierarhia față de simularea națională este, în bună măsură, aceeași. Diferențele sunt date de cei care au folosit adecvat timpul scurs între ultima simulare județeană și luna iunie.”, a precizat inspectorul școlar general al IȘJ Constanța.
Ierarhia unităților de învățământ din județul Constanța după media la Evaluarea Națională
Foto: Ilustrativ
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta