Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

În această seară, Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc ”Mamaia” 2024 își desemnează câștigătorii

Published

on

mamaia festival

Festivalul Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc ”Mamaia” 2024, organizat în perioada 28 – 30 august 2024, în Piațeta Perla din stațiunea Mamaia, de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, alături de partenerii săi, Consiliul Județean Constanța și Primăria Municipiului Constanța, se pregătește să își desemneze, în această seară, câștigătorii.

După succesul înregistrat de Festivalul Național de Muzică Ușoară „Mamaia” 2024, iată că și festivalul de folclor „Mamaia”, reluat după 12 ani, și-a (re)găsit locul binemeritat în inimile românilor iubitori de muzică populară, cultură și tradiții autentice, reprezentând toate zonele etnofolclorice ale țării. Dacă mulți dintre iubitorii muzicii populare au urmărit primele două seri de festival din fața televizoarelor, evenimentul fiind transmis live la TVR Folclor, alți foarte mulți spectatori de toate vârstele, constănțeni și turiști, părinți, copii și bunici, au ales să vină direct în Piațeta Perla din Mamaia, pentru a se bucura de întâlnirea cu vedetele folclorului românesc, dar și cu talentații concurenți, care s-au întrecut pe scena acestui eveniment cultural-artistic incendiar.

Joi seară, 29 august 2024, nici măcar ploaia torențială care s-a pornit la Mamaia, chiar în prima parte a spectacolului, nu a alungat publicul extraordinar prezent la festival, ci dimpotrivă, toți cei prezenți au așteptat răbdători, sub pelerinele de ploaie, să treacă episodul amenințător și să reînceapă distracția și voia bună. Cu siguranță că nu au regretat, cea de-a doua seară de festival-concurs continuând cu și mai mare forță, sub atenta supraveghere a organizatorilor și în compania îndrăgiților amfitrioni, Iuliana Tudor și Gelu Voicu, precum și a artiștilor din program. Astfel, pe scenă au evoluat ultimii 10 concurenți din cadrul Concursului de interpretare, urmând recitalurile.

Paul Surugiu – Fuego a susținut un spectacol electrizant, intitulat „Drag de România noastră”, împreună cu Ansamblul Profesionist „Brâulețul” al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” și tineri laureați ai Festivalului de Folclor „Mamaia”.

Advertisement
usr

Acompaniamentul a fost asigurat de Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul” a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, condusă de maestrul dirijor Cristian Obrejan.

DISTINCȚIE DE EXCELENȚĂ pentru cei peste 30 de ani activitate artistică neîntreruptă, oferită de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” îndrăgitului artist Paul Surugiu – Fuego

Unul dintre momentele-surpriză ale serii l-a constituit oferirea, de către Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, a Distincției de Excelență pentru cei peste 30 de ani activitate artistică neîntreruptă, lui Paul Surugiu – Fuego, unul dintre cei mai iubiți artiști din România. Distincția i-a fost înmânată îndrăgitului artist de către directorul general al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Ștefania-Laura Abibula-Stroe, în numele întregii echipe a instituției de cultură constănțene, menționând, totodată, că acest Festival Național al Cântecului și Dansului Popular Românesc înseamnă o izbândă a culturii tradiționale și a folclorului românesc.

Publicul este așteptat din nou, în Piațeta Perla, și în această seară (și ultima de festival). Programul artistic va debuta, ca de obicei, la ora 19.00, seara fiind dedicată Galei laureaților, precum și altor recitaluri extraordinare.

În cadrul Galei Laureaților, se vor acorda următoarele premii, la fiecare dintre cele două secțiuni – Soliști vocali și Soliști instrumentiști: Premiul I – 25.000 lei; Premiul II – 15.000 lei; Premiul III – 10.000 lei. De asemenea, câștigătorul Trofeului „Mamaia”va fi răsplătit cu suma de 40.000 lei.

Advertisement
usr

Reamintim că juriul este format din: Elise Stan – prof. dr. etnomuzicolog, realizator/producător emisiuni folclorice TV (președinte), Doina Ișfănoni – doctor, istoric de artă, cercetător, etnolog la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti, Valentin Marin – etnomuzicolog, manager al Radio România Antena Satelor, Daniela Gibescu – doctor etnomuzicolog, specialist Casa de Discuri ELECTRECORD România, Șerban Cezar Gheorghiu – șeful Secției Cercetare, Conservare și Promovare Cultură Tradițională/ AnsamblulFolcloric „Brâulețul” din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, Cristina Caterinici – reprezentantul Consiliului Județean Constanța-directorul executiv al Direcției de Turism și Coordonarea Instituțiilor de Cultură Subordonate, Tatiana Hilca – conf. univ. dr. la Universitatea Națională de Muzică din București.

Pentru a fi la curent cu toate noutățile, organizatorii vă invită să urmăriți pagina de facebook a instituției https://www.facebook.com/CentrulCulturalJudeteanConstantaTeodorTBurada/

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions