Politica
Incredibila legătură dintre Liviu Dragnea și soțul Vioricăi Dăncilă
Published
7 ani agoon
Președintele Klaus Iohannis a desemnat-o, ieri, pe Viorica Dăncilă în funcția de premier. După consultările purtate cu reprezentanții partidelor parlamentare și o întâlnire avută la Palatul Cotroceni cu Viorica Dăncilă, șeful statului a anunțat că o desemnează prim ministru. Astfel, Dăncilă devine prima femeie premier a României. În spațiul public au apărut deja informații cu privire la pregătirea profesională a premierului desemnat, la fel și care este legătura acesteia cu Liviu Dragnea, președintele Partidului Social Democrat și apar informații încredibile referitoare la activitățile comune pe care le-au desfășurat în ultimii ani Cristinel Dăncilă, soțul Vioricăi Dăncilă și Liviu Dragnea. Astfel, soțul premierului desemnat este și el membru PSD, însă unul invizibil, dar cu greutate în interiorul formațiunii, după cum veți putea citi în cele ce urmează.
Profă de Videle, inginer și membru în CA-ul de la OMV Petrom SA
Vasilica Viorica Dăncilă s-a născut la 16 decembrie 1963, la Roşiorii de Vede, în judeţul Teleorman. Dăncilă a absolvit Facultatea Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi, Ploieşti în 1988. Din 2006 este nasterand al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Este specializată în Programarea şi managementul proiectelor, bazele economiei petroliere şi luarea deciziilor, expert în armonizarea legislativă – integrare europeană.
Potrivit CV-ului, în perioada 1997-1998, ea a fost profesor la Liceul Industrial Videle. Din 1997 şi până în 2009, Dăncilă a fost inginer la Petrom SA, sucursala Videle, Serviciul Monitorizare Producţie Ţiţei şi Gaze. Tot în 2009, Viorica Dăncilă a fost membru în cadrul Consiliului de Administrație al OMV Petrom SA.
Viorica Dăncilă, membru în CA-ul OMV Petrom SA
Viorica Dăncilă este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a deținut funcția de preşedinte al Organizaţiei de Femei PSD Videle şi consilier local în cadrul Consiliului Local Videle. Din 2005 şi până în 2009, a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PSD Teleorman şi membru în conducerea națională a partidului, respectiv în Consiliul Naţional al PSD. Între 2003 şi 2011, a fost preşedinte al PSD Videle.
La data de 21 ianuarie 2009, Viorica Dăncilă a ajuns europarlamentar. S-a întâmplat acest lucru după ce Titus Corlăţean şi Cătălin Nechifor au plecat din Parlamentului European pentru mandate obținute în Parlamentul României. În PE, Dăncilă a fost membru supleant al Comisiei pentru control bugetar şi al Delegaţiei pentru relaţiile cu ţările din Mashrek şi membru titular în Comisia pentru bugete şi în Delegaţia pentru relaţiile cu Israel.
La alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009, Viorica Dăncilă a fost aleasă europarlamentar pe listele PSD-PC. A fost membră în Comisia de Agricultură şi dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegaţia pentru relaţiile cu ţările din Mashrek şi în Delegaţia la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana. Activează în cadrul Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European.
Terenuri, case de locuit și de vacanță, zeci de mii de euro în conturi și donații la partid
Viorica Dăncilă deţine, alături de soţul său, Cristinel Dăncilă, trei terenuri în judeţele Braşov şi Dolj, patru imobile, un autoturism Volkswagen Passat, fabricat în 2014, dar şi mai multe conturi în euro, dolari şi lei, potrivit declaraţiei sale de avere din iunie 2017.
Astfel, ea are două terenuri intravilane, unul de 544 mp în judeţul Braşov şi altul de 1.200 mp în comuna Giurgiţa, judeţul Dolj, şi un teren agricol de două hectare în comuna Giurgiţa, Dolj. Alături de soţul său, Dăncilă are şi două apartamente, unul de 100 de mp în Videle, Teleorman şi unul de 44 mp în Ploieşti, o casă de locuit de 140 mp în Giurgiţa, Dolj şi o casă de vacanţă în judeţul Braşov, pe Valea Râșnoavei.
Premierul desemnat are 10 conturi bancare care însumează peste 68.000 de euro, 17.000 de dolari şi peste 183.000 de lei, deschise în perioada 2007-2017. Pentru funcţia de europarlamentar, Viorica Dăncilă încasează anual 78.174 euro, în timp ce soţul ei are o indemnizaţie anuală de 436.162 lei, pentru funcţia managerială deţinută în OMV Petrom.
Și cum promovarea politică este importantă și premierul desemnat a înțeles asta, Viorica Dăncilă a făcut şi două donaţii substanţiale către PSD. Prima notată în declarația de avere are valoare de 20.000 de lei, în perioada ianuarie-octombrie 2016, iar cea de-a doua este în valoare de 40.000 de lei, în mai 2014.
Cristinel Dăncilă, pesedist invizibil în cercul politic din Teleorman al lui Dragnea
Soțul premierului desemnat nu este deloc un personal teleormănean de trecut cu vederea. Cristinel Dăncilă este și el membru al Partidului Social Democrat, însă acesta a ales să-și promoveze soția în plan profesional, iar el să prospere profesional în plan local.
Cristinel Dancila, foto gherilaurbana.ro
Ca şi soţia sa, Cristinel Dăncilă este inginer de meserie, fiind specializat în exploatarea resurselor petroliere. Ambii au lucrat la Secţia Petrom din Videle, judeţul Teleorman. Drumul le-a fost întrerupt de nimeni altul decât președintele PSD Liviu Dragnea. O amplă investigație legată de drumul politic al lui Cristinel Dăncilă a fost efectuată de publicația gherilaurbană.ro. Jurnaliștii notează faptul că prea puțini sunt cei care cunosc traseul lui Dăncilă și legăturile acestuia cu Liviu Dragnea. Astfel, aceștia notează următoarele:
“Prea puţin se ştie că cea mai de încredere persoană a lui Liviu Dragnea, respectiv Petre Pitiş (de al cărui nume se leagă în acte megaafacerea naţională Tel Drum) a fost consilier judeţean PSD în mandatul 2004-2008. Pitiş a lucrat pentru administraţia lui Dragnea doar o perioadă de trei ani, adică până în anul 2007. Este anul în care gruparea lui Dragnea marca salturile de miliarde pe care Tel Drum SA avea să le contracteze de la bugetul de stat. Petre Pitiş a plecat prin demisie din CJ Teleorman în toamna anului 2007, iar Liviu Dragnea a anunţat numirea unui alt PSD-ist înscris pe listele CJ. Adică pe Cristinel Dăncilă, care a fost primit în şedinţă cu un…sincer bun-venit de către Liviu Dragnea. Cristinel Dăncilă şi-a depus jurământul în faţa unui număr de 31 de consilieri judeţeni ai lui Liviu Dragnea: “Jur să respect constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea, pentru binele locuitorilor judeţului Teleorman. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” Dăncilă nu a apucat să facă prea multe lucruri pentru teleormăneni, dar a compensat în schimb cu loialitate faţă de însuşi Liviu Dragnea”.
Și asta nu e tot, aceeași sursă prezintă un alt aspect interesant de analizat. Iată informația:
“În anul electoral 2008, Cristinel Dăncilă nu s-a mai înscris pe listele CJ din Teleorman, făcându-i loc soţiei sale, Viorica Dăncilă. Aceasta a ajuns astfel să prindă un loc de consilier judeţean, poziţie în care nu rămâne decât până în anul 2009, când câştigă un loc în Parlamentul European. Anul 2009 este de fapt perioada de graţie a familiei Dăncilă. Viorica pleacă la Bruxelles, iar Cristinel se întoarce la Videle. Surse politice spun că soţul europarlamentarei ar fi avut nişte probleme la locul de muncă, acesta fiind transferat disciplinar în judeţul nostru. Transferul s-a dovedit unul extrem de… bănos, Cristinel Dăncilă devenind din 2009 încoace cel mai bogat manager din industria petrolieră argeşeană”.
Convinși fiind că informațiile sunt de maxim interes având în vedere contextul politic actual, dar și pentru a cunoaște care sunt veniturile incredibile ale soțului Vioricăi Dăncilă de la Asset Muntenia III Vest Piteşti, denumirea oficială a sucursalei OMV Petrom SA din judeţul Argeş, care este manageriată din anul 2009 şi până în prezent de către soţul premierului desemnat, Viorica Dăncilă, vă invităm să lecturați aici investigația colegilor de la gherilaurbană.ro.
Chiar și în aceste condiții, Liviu Dragnea a ținut să precizeze că desemnarea Vioricăi Dăncilă nu îi aparține, în ședința CExN aceasta a fost propusă de Niculae Bădălău, președintele executiv al PSD.
sursa foto: news.ro
Comentarii pe Facebook
Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!