În această dimineață, primarul interimar, Decebal Făgădău, însoțit de președintele PSD Constanța, Felix Stroe, și de numeroși membri ai partidului, printre care candidații la funcțiile de consilieri locali și municipali, au venit în fața comisiei Biroului Electoral Municipal pentru a-și depune candidaturile. În momentul în care au ajuns la Biroul Electoral s-au aflat în imposibilitatea de a intra, deoarece un alt candidat independent fusese mai rapid și își depunea candidatura. Este vorba despre Ceti Cetin. În scurt timp, Făgădău și-a depus documentele necesare înscrierii în cursa electorală în calitate de primar. Ulterior, au fost depuse alte două liste, respectiv cea conținând numele consilierilor locali, dar și cea pentru consilierii județeni. Pe listele de la Consiliul local am descoperit multe nume noi, ai unor oameni foarte cunoscuți și apreciați, dar și nume vechi, ai unor consilieri cu experiență.
Lista candidaților locali
Iata lista candidaților pentru Consiliul local municipal. Pe prima poziție este trecut numele lui Făgădău. În cazul în care acesta nu va câștiga poziția de primar al municipiului, va fi consilier local. El este de profesie economist, este căsătorit și are doi copii. Pe poziția a doua îl regăsim pe Răzvan Florea, sportivul care a uluit o întreagă țară. El este singurul medaliat olimpic din istoria înotului românesc. Este tatăl a doi copii și deține un centru de înot din municipiul Constanța. Pe următoarea poziție o regăsim pe Irinela Nicolae, inspector școlar pentru educație timpurie. Urmează apoi Costin Răsăuțeanu, Aurelian Marius Marin (fost președinte al ANAT România). Pe următoarea poziție o regăsim pe Adriana Teodoru, moderator de televiziune (lucrează la TV Neptun), iar apoi (pe poziția a 7-a) candidează fostul director al CN APMC, George Vișan, care este consilier local încă din anul 2008. El este secretar executiv al organizației municipal PSD Constanța, iar la ora actuală este director comercial la Chimpex SA. Pe poziția a opta regăsim un mai vechi consilier local, adică este consilier din anul 2004, respectiv Valentin Gabriel Pîrvulescu, absolvent al IMC. Pe listă urmează apoi Dumitru Baba, de profesie economist, Marioara Cojoc, cadru didactic universitar la universitatea Ovidius, de asemenea consilier din anul 2012 și Theodor Patrichi, administratorul terminalului de pasageri al portului Constanța. Următoarea poziție este ocupată de consilierul local Mircea Dobre, numit în luna februarie a.c. în poziția de viceprimar al municipiului Constanța, în locul lui Gabi Stan. Pe poziția a 13-a îl găsim pe Dede Perodin, președinte al Sindicatului Liber al Navalișilor din Șantierul Naval Constanța, poziție pe care o ocupă de 12 ani. El a fost consilier local și în mandatul ce tocmai se termină, doar că a reprezentat partidul lui Dan Diaconescu, PPDD. Pe următoarea poziție regăsim numele unui inginer care activează în construcții, respectiv Cristian-Marius Andreiaș. Pe locul 15 se află numele lui Cristian Mihăilescu, de profesie inginer diplomat, administrator al unei companii de turism și construcții.
Lume-lume, pe această listă
Dacă rezultatele alegerilor vor fi similar cu cele de acum patru ani, cu siguranță PSD va obține 14-15 mandate de consilier. Numai că, dacă Decebal Făgădău va obține mandatul de primar, așa cum își dorește, mai putem adăuga cel puțin un nume de viitor și fost consilier local. Este vorba despre Timur Ibraim, care ocupă funcția de consilier local din anul 2004. El este șef al departamentrului de Marketing din cadrul RATC și vicepreședinte al Federației sindicale ATU. Pe lista de consilieri locali mai găsim numele lui Cristian Tincu, economist, Liviu Merdinian, doctor în Științe Medicale, consilier al Uniunii Armenilor, Valentin Ciorbea, profesor universitar în istorire contemporană, consilier din anul 2012, Bodgan Nicolae Niță, inginer portuar, militant pentru protecția mediului la ONG Oceanic Club. Următoarele nume pentru funcția de consilier local municipal sunt: Daniela Enescu, expert la Camera deputaților, Gabriel Victor Stratenie, profesor de istorie, Nicoleta Bercaru, Gheorghe Rohian, Cristina Papzian, manager în activitatea de turism, Tănase Șola, expert în accesarea fondurilor structural și de coeziune europene, Mădălina Andreea Buzea, economist, fost președinte al AIESEC Constanța, Luminița Paraschiva Constantin, expert contabil, Remus Mihai Jan Alexandru, jurist, Dan Dobrescu, membru fondator al Asociației Constructorilor Tomis, Maria luminița Trifu, economist, specialist la CERONAV, Rebecca Zgură, specialist în relații internaționale și Mihaela Moisii, economist.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta