Conecteaza-te cu noi

Actual

Instabilitate atmosferică în următoarele două săptămâni. Vezi cum va fi vremea la nivel național

Published

on

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Până în data de 24 mai variațiile termice diurne vor fi nesemnificative, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 22 de grade. După această dată va exista o ușoară creștere a valorilor maxime, iar până la sfârșitul intervalului nu vor fi variații importante și media regională a acestora va fi de 23…24 de grade. Minimele termice, până în data de 25 mai, vor avea ușoare variații și se vor situa, în medie, în jurul a 11 grade. În intervalul 26-28 mai va exista o ușoară creștere a minimelor până la medii de 12…13 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, tendința va fi de scădere ușoară până la medii de 11 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi pe aproape tot parcursul intervalului. Vor fi averse importante cantitativ, îndeosebi în data de 20 mai și în intervalul 26-28 mai.

CRIŞANA

Până pe data de 24 mai, variațiile temperaturilor diurne nu vor fi importante, iar media valorilor maxime se va situa în jurul a 21 de grade. După aceea, vremea se va încălzi ușor și până la sfârșitul intervalului nu vor exista variații semnificative, iar media regională a valorilor diurne va fi de 22…23 de grade. Minimele termice vor oscila ușor până pe 25 mai, în jurul unei medii de 11 grade. Până pe 28 mai valorile minime vor marca o creștere ușoară până la medii în jurul a 12 grade, iar apoi tendința va fi de scădere ușoară spre 10…11 grade. Instabilitatea atmosferică se va menține pe aproape tot parcursul intervalului. Vor fi averse, iar cantități mai însemnate se vor înregistra îndeosebi în prima zi a intervalului, în zilele de 22 și 23 mai și în intervalul 26-28 mai.

TRANSILVANIA

Valorile termice diurne vor avea ușoare variații până în data de 24 mai, iar media acestora va fi de 19…20 de grade. Apoi, valorile maxime vor marca o creștere ușoară, iar media acestora, până la sfârșitul intervalului, va fi de 22…23 de grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 mai, de la o medie regională de 11…12 grade, la o medie în jurul a 7 grade. Apoi, va exista o creștere ușoară a valorilor minime, iar până în data de 26 mai, media acestora se va situa în jurul a 9 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, media regională a minimelor se va situa în jurul valorii de 11 grade, apoi tendinta va fi de scădere ușoară, spre 9…10 grade. Instabilitatea atmosferică se va menține pe aproape tot parcursul intervalului. Temporar va ploua, iar cantitățile de apă vor fi mai importante îndeosebi în zilele de 20, 21, 23 și 24 mai și în intervalul 27-31mai.

MARAMUREŞ

Până pe data de 24 mai, media valorilor maxime ale temperaturii va fi de 19…20 de grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor și până spre sfârșitul intervalului nu vor exista variații semnificative, iar media regională a valorilor diurne va fi de 21…23 de grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 mai, de la o medie regională de 11…12 grade, la o medie în jurul a 9 grade. Apoi, până în data de 26 mai media acestora se va situa în jurul a 10 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, media regională a minimelor va fi de 11…12 grade, apoi tendinta va fi de scădere ușoară, spre 10 grade. Instabilitatea atmosferică se va menține pe aproape tot parcursul intervalului. Vor fi averse, iar cantități mai însemnate se vor înregistra îndeosebi în zilele de 20, 21 și 22 mai și la începutul celei de-a doua săptămâni.

MOLDOVA

Până în data de 23 mai, media valorilor diurne va fi de 23…24 de grade, apoi va exista o scădere ușoară spre o medie de 22 de grade. Din data de 25 mai valorile maxime vor fi în creștere și până în 29 mai, media regională se va situa în jurul a 25 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, tendința temperaturilor diurne va fi de scădere spre o medie de 23…24 de grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 mai, de la o medie regională de 13…14 grade, la o medie în jurul a 11 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, media regională a minimelor va fi de 13…14 grade, apoi tendinta va fi de scădere ușoară, spre 12 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi pe aproape tot parcursul intervalului. Aversele vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în zilele de 20, 21 și 24 mai.

DOBROGEA

Până în data de 23 mai, media regională a valorilor diurne va fi de 23…25 de grade. Apoi va exista o ușoară scădere a acestora spre o medie de 21…22 de grade. Din data de 25 mai, până la sfârșitul intervalului, variațiile temperaturilor maxime vor fi nesemnificative, iar media se va situa în jurul a 24 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere până în data de 22 mai, de la o medie în jurul a 15 grade, la o medie de 13 grade. Începând din 23 mai, temperaturile nocturne vor crește ușor și până la sfârșitul intervalului, media acestora va fi de 14…16 grade. Instabilitatea atmosferică nu va fi foarte pronunțată pe parcursul intervalului. Averse mai importante cantitativ vor fi îndeosebi în zilele de 21 și 24 mai.

MUNTENIA

Până în data de 24 mai, media valorilor diurne va fi de 24…25 de grade. Apoi, valorile maxime vor fi în creștere ușoară, în a doua săptămână nu vor fi variații importante, iar media regională va fi de 25…26 de grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 mai, de la o medie regională de 13…14 grade, la o medie în jurul a 11 grade. Apoi, vor exista variații ușoare până în data de 26 mai și media acestora va fi de 11…12 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, media regională a minimelor va fi de 13…14 grade, apoi tendinta va fi de scădere ușoară, spre 12 grade. Manifestări specifice instabilității atmosferice, vor fi în mare parte din interval. Aversele vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în zilele de 20 și 24 mai.

OLTENIA

Variațiile temperaturilor diurne pe tot parcursul intervalului nu vor fi semnificative și astfel, media regională va fi de 22…25 de grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 mai, de la o medie de 12…13 grade, la o medie în jurul a 11 grade. Apoi, vor exista variații ușoare până în data de 25 mai și media acestora se va situa în jurul a 10 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, media regională a minimelor va fi în jurul a 13 grade, apoi tendinta va fi de scădere ușoară, spre 12 grade. Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales la începutul intervalului și în cea de-a doua săptămână, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

LA MUNTE

Temperaturile maxime, până în data de 24 mai, vor fi în medie de 11…12 grade. Apoi, tendința temperaturilor diurne va fi de creștere ușoară, iar media acestora, până la sfârșitul intervalului, se va situa în jurul valorii de 14 grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 mai, de la o medie regională în jurul a 8 grade, la o medie de 4…5 grade. Apoi, vor exista variații ușoare până în data de 25 mai și media acestora se va situa în jurul a 5 grade. După data de 26 mai, media regională a minimelor va fi de 6…7 grade. Instabilitatea atmosferică se va menține pe tot parcursul intervalului. Temporar va ploua și în fiecare zi vor fi posibile cantități de apă mai însemnate.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions