Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a convocat, astăzi, o întâlnire cu șefii de secții din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța pentru a decide măsurile de prevenție suplimentare necesare în contextul posibilității apariției virusului COVID – 19 pe teritoriul județului Constanța, precum și pentru a discuta despre pregătirea unor proiecte ce vor putea fi puse în practică în următoarea sesiune de depunere 2021 – 2027.
La discuții au participat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, Cătălin Grasa, directorul medical al unității sanitare, Bogdan Obadă, precum și o echipă de specialitate din cadrul CJC – directorul general al Direcției Generale de Proiecte, Elena Georgescu și directorul executiv al Direcției de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Mihaela Petrachi.
Astfel, în contextul pericolului apariției, în județul Constanța, a COVID – 19 s-a hotărât luarea tuturor măsurilor ce se impun pentru a limita extinderea virusului în concordanță cu prevederile deciziilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență. Astfel, se va realiza o procedură operațională pentru identificarea și managementul persoanelor simptomatice/asimptomatice sosite pe cale aeriană/maritimă/terestră din zonele afectate cu noul Coronavirus sau prezentate la serviciile Unității de Primiri Urgențe. De asemenea, pentru a eficientiza primirea pacienților în Unitatea de Primiri Urgențe, se va realiza o separare, astfel încât copiii să fie preluați de către personalul medical într-o zonă diferită de cea a adulților.
„Comunicarea dintre mine și dumneavoastră, conducerea spitalului și șefi de secții, cei care sunteți în prima linie și cunoașteți cel mai bine ce este necesar pentru îmbunătățirea actului medical, este esențială. Doar discutând vom putea avea cele mai bune rezultate în ceea ce privește prevenția și tratarea în cazul persoanelor suspecte și/sau infectate cu COVID – 19. Sănătatea locuitorilor din județul Constanța este prioritatea zero pentru mine. În actualul context european și mondial, în care cazurile de îmbolnăvire cu noul Coronavirus sunt tot mai multe, este obligatoriu să luăm toate măsurile necesare pentru a fi pregătiți în caz de necesitate. Pentru eficientizarea prevenirii infectării locuitorilor și/ sau a răspândirii virusului COVID – 19, fac apel către toți primarii din județ să prezinte o situație a celor din comunitate care se întorc în localitățile de baștină din afara țării și să monitorizeze cu atenție și responsabilitate maximă aplicarea restricțiilor impuse de către autoritățile centrale. Este esențial ca primarii să se implice, deoarece dumnealor cunosc foarte bine comunitățile și locuitorii, iar de aceste informări din teritoriu depind intervențiile noastre ulterioare, în caz de nevoie”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.
În ceea ce privește măsurile de prevenție și pregătire atât pentru transport, cât și pentru cazarea persoanelor suspectate de o posibilă infecție cu virusul COVID – 19, personalul abilitat din cadrul SCJU a propus achiziționarea, în regim de urgență, a 3 camere cu presiune negativă în care să fie izolați atât pacienții suspecți sau confirmați cu noul coronavirus, cât și, pe viitor, cei care prezintă o patologie ce necesită izolarea completă.
Totodată, astăzi s-a discutat și despre pregătirea proiectelor pentru următoarea sesiune de depunere pe axe de finanțare europene 2021 – 2027, astfel încât Constanța să dețină aparatură performantă.
„Îi asigur pe toți șefii secțiilor din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, dar și pe toți medicii, că vor beneficia de cea mai mare deschidere, atât din partea mea, cât și a colegilor mei din cadrul Direcției Generale de Proiecte aparținând Consiliului Județean Constanța pentru a pune în practică toate ideile ce au ca finalitate îmbunătățirea actului medical în unitatea sanitară”, a mai declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consilului Județean Constanța.
În funcție de solicitările primite de la șefii de secții din cadrul SCJU, se va face o prioritizare, împreună cu aceștia și în cadrul viitoarei sesiuni de programare 2021 – 2027 se vor căuta axe de finațare pentru a acoperi o cât mai mare parte a necesităților unității sanitare. Vom stabili un calendar fiabil de pregătire a proiectelor, astfel încât să fie finalizate, cât mai curând, propunerile de proiecte pentru dotări.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta