Conecteaza-te cu noi

Societate

Investiții majore la Universitatea Ovidius. 10 milioane de euro atrase pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale

Published

on

cladiri noi ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a câștigat două proiecte, în valoare totală de 10 milioane de euro, finanțate prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională, pentru dezvoltarea infrastructurii educaționale.

Primul proiect, cu titlul ”Dezvoltarea unei infrastructuri educaționale moderne și îmbunătățirea accesului la servicii de calitate și favorabile incluziunii în domeniile de specializare inteligentă – Tehnologia Informației și a Comunicațiilor, Inginerie și transport naval – la Universitatea Ovidius din Constanța (EDU-TIC-ING-UOC)”, vizează extinderea campusului existent pe Aleea Universității, nr. 1, prin construirea și dotarea unei noi clădiri, care va include săli de clasă și laboratoare de specialitate, cu o capacitate de 466 de locuri pentru programe de studiu care formează specialiști în domeniile IT&C, inginerie și transport naval.

Cel de-al doilea proiect câștigat, ”Dezvoltarea unei infrastructuri educaționale moderne și îmbunătățirea accesului la servicii de calitate și favorabile incluziunii la Universitatea Ovidius din Constanța în domeniile de specializare inteligentă – Turism, Agro-alimentar și Biotehnologii (EDU-TAB-UOC)”, vizează realizarea unei noi infrastructuri educaționale universitare și dotarea laboratoarelor de specialitate, cu o capacitate de 557 de locuri pentru programe de studiu care formează specialiști din domeniile turism, agro-alimentar și biotehnologii.

Cele două noi clădiri vor avea o suprafață construită de peste 5.000 mp și regim de înălțime P+2, fiind realizate utilizând o arhitectură similară, într-o compoziție unitară.

Spațiile de învățământ vor include șase amfiteatre, nouă săli de seminar, trei laboratoare digitale specializate (un laborator pentru inteligență artificială, unul pentru securitate cibernetică și învățare automată și unul pentru excelență în turism), patru laboratoare digitale generice și șapte laboratoare tehnice.

”Universitatea Ovidius din Constanța face un pas important spre consolidarea statutului său de pol academic și de cercetare în regiunea de sud-est a României, prin atragerea unei noi finanțări, în valoare de 10 milioane de euro. Aceste investiții reprezintă o continuare firească a demersurilor noastre de dezvoltare instituțională, demarate anterior, prin proiecte finanțate atât prin PNRR, cât și prin atragerea altor linii de finanțare europeană în exercițiul anterior. Fiecare dintre aceste proiecte ne apropie de îndeplinirea obiectivului nostru principal, acela de a crea un mediu educațional și de cercetare competitiv, care să sprijine inovarea și să contribuie la dezvoltarea regiunii noastre.”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.

Prin intermediul celor două proiecte este vizată creșterea accesului anual la servicii educaționale de calitate pentru cel puțin 2000 de studenți, inclusiv pentru cei din grupuri vulnerabile (peste 10%), prin utilizarea noilor infrastructuri și a dotărilor aferente, au precizat reprezentanții Cabinetului Comunicare și Relația cu Presa al Universității Ovidius din Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions