Membrii Guvernului Dăncilă au depus jurământul, luni seară, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. La finalul ceremoniei, preşedintele României a declarat că la doar un an de la alegeri s-a ajuns deja la al treilea Cabinet PSD-ALDE şi, în mod sigur, nu aceasta este perfoamanţa pe care o aşteptau românii. De asemenea, el a mai spus că speră ca odată cu învestirea acestui Executiv “să înceteze şi această ţopăială guvernamentală care anul trecut a adus o stare de spirit care nu poate fi benefică dezvoltării unei societăţi”.
“Am ajuns deja la al treilea cabinet PSD-ALDE. În mod sigur, nu aceasta este performanţa pe care o aşteptau românii. Sper ca odată cu învestirea celui de-al treilea Executiv să înceteze şi această ţopăială guvernamentală care a dus anul trecut la o stare de spirit ce nu poate fi benefica dezvoltării unei societăţi”, le-a spus preşedintele membrilor Guvernului Dăncilă.
El i-a avertizat pe aceştia că îşi încep mandatul sub auspicii dintre cele mai nefavorabile.
“Va trebui să convingeţi, plecând cu un capital de încredere redus. Preluati din start şi factura eşecului celor două guverne propuse tot de această coaliţie şi aveţi cu atât mai mult obligaţia să depuneţi toate eforturile ca lucrurile să revină pe făgaşul normal”, a spus Iohannis.
La ceremonie au fost prezenţi atât preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, cât şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
Guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost învestit de către Parlament, luni, cu 282 de voturi favorabile, 136 de voturi “împotrivă” şi o abţinere. Acesta este al treilea guvern PSD-ALDE de la câştigarea alegerilor, în decembrie 2016.
Cine sunt membrii Guvernului Viorica Dăncilă
Noul Cabinet este format din 28 de membri, având în componenţă patru vicepremieri, faţă de trei câţi erau în precedentul guvern. Astfel, ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, şi ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, vor fi şi vicepremieri. De asemenea, vor fi doi vicepremieri fără portofoliu ministerial: Ana Birchall (vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României) şi Viorel Ştefan.
Ceilalţi miniştri propuşi sunt:
Carmen Dan – ministrul Afacerilor Interne;
Teodor Meleşcanu – ministrul Afacerilor Externe;
Mihai Fifor – ministrul Apărării Naţionale;
Eugen Teodorovici – ministrul de Finanţe;
Tudorel Toader – ministrul Justiţiei;
Petre Daea – ministrul Agriculturii;
Valentin Popa – ministrul Educaţiei;
Lia Olguţa Vasilescu – ministrul Muncii;
Dănuţ Andruşca – ministrul Economiei;
Anton Anton – ministrul Energiei;
Lucian Şova – ministrul Transporturilor;
Rovana Plumb – ministru pentru Fondurile Europene;
Radu Oprea – ministrul pentru Mediul de Afaceri;
Sorina Pintea – ministrul Sănătăţii;
George Ivaşcu – ministrul Culturii;
Ioan Deneş – ministrul Apelor şi Pădurilor;
Nicolae Burnete – ministrul Cercetării;
Bogdan Cojocaru – ministrul Comunicaţiilor;
Ioana Bran – ministrul Tineretului şi Sportului;
Bogdan Trif – ministrul Turismului;
Natalia Intotero – ministrul pentru Românii de Pretutindeni;
Viorel Ilie – ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul;
Victor Negrescu – ministrul delegat pentru Afaceri Europene.
sursa foto: news.ro
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta