Despre situaţia dramatică de la Şantierul Naval din Mangalia am vorbit în nenumărate rânduri şi, din păcate, încă nu există nici un fel de veşti care să le dea speranţă angajaţilor şi familiilor lor. La ora actuală, Sindicatul Navalistul din Mangalia adună semnături pentru a putea participa în număr cât mai mare la un miting de protest care va avea loc pe data de 22 martie în faţa Ministerului Economiei.
Pentru a vedea cum stau lucrurile, l-am contactat pe vicepreşedintele sindicatului Navalistul, Eugen Arsenie. El ne-a spus că oamenii sunt total nemulţumiţi deoarece, în ciuda întâlnirilor care au avut loc până la ora actuală, nu au încă nici un răspuns.
„Din cei 1800 de angajaţi ai şantierului, la ora actuală lucrează doar 1100. Lucrăm pentru alte şantiere şi ne aflăm într-o situaţie critică. Noi nu dorim decât să solicităm o măsură cât mai urgentă, nu susţinem pe cineva anume în preluarea şantierului dar vrem să se rezolve cât mai repede lucrurile.”, ne-a spus Eugen Arsenie.
El a mai precizat că deja s-au înscris pe liste pentru a participa la miting câteva sute de angajaţi şi speră să poată participa cu vreo 500 de oameni. Pe de altă parte, salariaţilor de la Şantierul Naval li s-a propus să intre în şomaj pentru o perioadă de câteva luni, însă foarte puţini au făcut acest lucru. Cei mai mulţi preferă să îşi caute de muncă în altă parte dar ofertele sunt limitate. Vă reamintim că de la 1 aprilie se va închide şi fabrica de tricotaje Lumotex de la Mangalia, aşa că situaţia municipiului devine din ce în ce mai grea.
Mangalia – oraș la cota de avarie! De la 1 aprilie se mai închide o fabrică
Ce se întâmplă cu Şantierul Naval Mangalia? Noi discuţii la Ministerul Economiei
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta